Bez jaja i pećnice: Čokoladni kolač idealan za vruće dane

Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LAGAN, osvježavajuć i pun čokolade – ovaj cheesecake koji se priprema bez pečenja, idealan je za vruće dane…

Blogerica koja stoji iza “Mel’s Kitchen” otkrila je sastojke za jedan od najjednostavnijih i najfinijih čokoladnih kolača za ljeto. Uživajte!

Za podlogu:

200 grama graham keksa s čokoladom

Velika žlica kristalnog šećera

7 velikih žlica maslaca, otopljenog

Za kremu:

700 grama kremastog sira po vašoj želji

300 grama šećera u prahu

60 grama kiselog vrhnja

1 žličica ekstrakta od vanilije

260 grama tamne čokolade, otopljene na pari i ohlađene do sobne temperature

Postupak:

1. Izmrvite kekse na sitne mrvice i u zdjeli ih pomiješajte s kristalnim šećerom i otopljenim maslacem

2. Utisnite dobivene krupnije mrvice u kalup za pečenje, kako bi dobili ravnomjerno dno

3. U velikoj zdjeli električnim mikserom miješajte kremasti sir minutu do dvije kako bi dobio glatku tekstutu

4. U sir umiješajte šećer u prahu, dobro tucite, a zatim ubacite kiselo vrhnje i vaniliju i promiješajte do kraja

5. Dodajte topljenu čokoladu i miješajte još 2 minute, dok tekstura ne bude glatka i prozračna

6. Prelijte kremu u kalup, ravnomjerno preko kore i zaštitite plastičnom folijom

7. Stavite u hladnjak i pustite da stoji barem 3-4 sata, a najbolje preko noći

Uživajte u laganoj, pjenastoj i ukusnoj čokoladnoj torti!

P.S. Za ljepše šnite, između svakog rezanja, noži umočite u vodu.

izvor:index.hr

foot:ilustracija


Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.