Oliveru i Gibonniju šest Porina, slijedi Matija Dedić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Dodjela 24. glazbene nagrade Porin održala se u Spaladium Areni u Splitu u spektakularnoj atmosferi, a najveći broj nagrada odnijeli su Oliver i Giboni.

U kategoriji Album godine pobjednik je ‘Familija’ Olivera i Gibonnija.

Nagradu za najbolji album rock glazbe osvojila je grupa Let 3, a Oliver i Gibonni dobili su nagradu i za najbolju vokalnu suradnju za pjesmu ‘Sreća’.

Pjesma godine je ‘Zaljubila sam se’ grupe Detour.

Antonela Doko osvojila je nagradu za najboljeg novog izvođača godine. Josipa Lisac dobitnica je Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu (‘Moja magija’), a Oliver Dragojević za najbolju mušku vokalnu izvedbu (‘Gdje to piše’).

Tereza Kesovija osvojila je Porina u kategoriji najboljeg albuma zabavne glazbe za ‘Oči duše’, a najboljim albumom jazz glazbe proglašen je ‘Spiritual market’ Vedrana Ružića.

Porina za najbolji album etno glazbe osvojile su Singrlice.

Nagrada za životno djelo pripala je Zrinku Tutiću, Zoranu Juraniću i klapi Lučica.

 Uoči televizijskog prijenosa Porina dodijeljene su statue u 21 kategoriji.

Najviše kipića pritom, njih tri, dobio je album “Familija” Olivera i Gibonnija te Matija Dedić. Album splitskih glazbenika nagradu je dobio za Najbolji album pop glazbe dok je Oliverova pjesma Gdje to piše? s tog albuma nagrađena u dvije kategorije. Porin za produkciju i aranžman Oliverove pjesme dobio je Elvis Stanić. Jazz pijanist Matija Dedić nagrade je dobio za Najbolji koncertni album “Matija svira Arsena – Live in ZKM”, pjesma s tog albuma Ni ti ni ja dobila je za Najbolju instrumentalnu izvedbu, a Dedić i Šimun Matišić statuu su dobili za Najbolju izvedbu jazz glazbe i skladbu Fortune smiles.

Elementalov album “Tijelo” dobio je nagradu u kategoriji Najbolji album alternativne i klupske glazbe te za Najbolje likovno oblikovanje, koje su napravili Miron Milić i Dušan Jungić. Isto toliko statua dobio je album “Vatroslav Lisinski: Ljubav i zloba, izvorna opera u dva čina” u izvedbi Zbora i Simfonijskog orkestra HRT-a i to u kategorijama Najbolja snimka klasične glazbe te Najbolja produkcija albuma klasične glazbe, a nagrade su za to dobili Božidar Pandurić i Vjekoslav Nježić.

Porin za Najbolji album klasične glazbe dobila su “Sunčana polja” u izvedbi Zagrebačke filharmonije i dirigenta Pavla Dešpalja dok je za najbolju skladbu u klasičnoj glazbi proglašena Miroslav Miletić: Glas iz Dubrovnika stavak za klarinet i gudače u izvedbi Brune Philippa i Zagrebačkih solista.
Od ostalih dobitnika tu je zagrebački bend Detour, koji je dobio Porin za Najbolju izvedbu grupe s vokalom, Najbolji video broj ima Mia Dimšić za skladbu Život nije siv u režiji Borisa Sekulića, saksofonist Igor Geržina i njegov album “Bucket list” nagradu je dobio za Najbolji instrumentalni album, a najbolju snimku ima Filip Vidović za The show must go on u izvedbi 2Cellosa.

Najbolja skladba jxazz glazbe je Donna Lee is pissed off u izvedbi 4IN3+1, Najbolji album folklorne i klapske glazbe je “50. festival dalmatinskih klapa Omiš – večer novih skladbi”, dok je tematsko – povijesni album “Boško Petrović – Original album collection vol 1&2”. Album “Božićne pjesme” u izvedbi Čede Antolića i zbora Hrid najbolji je album popularne duhovne glazbe, a “Karlovačko RockOff 2016.” izabran je za Najbolji album s raznim izvođačima.

izvor:Jutarnji list


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.