Perspektivna zanimanja u turizmu

Uz Aspiru do isplativog posla: Steknite licencu za turističkog vodiča ili voditelja poslovnice prije zakonskih promjena!Foto: Promo
Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Produljenje turističke sezone i povećanje broja turista doveli su do potražnje za turističkim vodičima i voditeljima poslovnica turističkih agencija. S obzirom da će uskoro na snagu stupiti novi pravilnici Ministarstva turizma po kojima će polaganje stručnih ispita biti složenije i skuplje, Visoka škola Aspira u Splitu i Zagrebu organizira programe za polaganje stručnih ispita za turističkog vodiča te voditelja poslovnice, i poziva sve zainteresirane da iskoriste priliku i jeftinije steknu licencu za zanimljivi, dinamičan i iznimno isplativ posao.

U Splitu će se održati program za turističke vodiče za četiri dalmatinske županije: Splitsko-dalmatinsku, Dubrovačko-neretvansku, Šibensko-kninsku i Zadarsku županiju. Teorijska i terenska nastava u Dubrovačko-neretvanskoj županiji održati će se od 28. studenog do 1. prosinca, u Zadarskoj županiji od 5. do 8. prosinca te u Šibensko-kninskoj od 21. do 24. studenog.

Početak programa za voditelja poslovnice je 25. studenog u Splitu i 2. prosinca u Zagrebu.Početak programa za turističkog vodiča (opći dio), predviđen je siječnju, u Splitu i Zagrebu.

Praksa kao temelj stjecanja licence

– Upisom seminara za turističkog vodiča na Aspiri jamčite sebi kvalitetno zaposlenje u turizmu. Od iskusnih ćete profesionalaca imati priliku naučiti sve tajne prakse. Težište programa leži na poznavanju hrvatske baštine kroz povijest, geografiju, povijest umjetnosti, hrvatski jezik i književnost. Usmjerenost programa na praksu ogleda se i kroz terensku nastavu, gdje će polaznici steći i praktična iskustva vođenja turista – poručili su iz Visoke škole Aspira.

Voditelj poslovnice u pravom smislu riječi

Iskoristite posljednu priliku i steknite licencu i za voditelja turističke poslovnice u Aspiri jer od 1. siječnja to više neće biti moguće. Naime, Pravilnik o stručnom ispitu za voditelja poslova u turističkoj agenciji uvjetuje od prvog dana 2020. godine polaganje tog ispita u Ministarstvu turizmu te više neće biti moguće polaganje u Aspiri niti u drugim visokim učilištima.

Početak programa za voditelja poslovnice je 25. studenog u Splitu i 2. prosinca u Zagrebu.

– Stručni ispit za voditelja poslovnice turističke agencije u Aspiri također se ističe izrazitim fokusom na praktične aspekte suvremenog poslovanja. Uz sadašnje se uvjete poslovanja obrađuju i teme vezane uz skoru implementaciju nove europske direktive o paket aranžmanima u hrvatski pravni sustav. Ključna predavanja izvode eksperti s velikim iskustvom u nastavi i brojim stručnim radovima na temu poslovanja turističkih agencija – napominju iz Aspire.

Termini održavanja nastave i polaganja teorijskih dijela oba stručna ispita izrazito su fleksibilno postavljeni. Popodnevni termin cjelokupne nastave prilagođen je zaposlenim kandidatima.

– Moći ćete birati između većeg broja ispitnih rokova, po jedan tjedno. Priprema i polaganje stručnih ispita idu brzo i učinkovito uz spremne nastavne materijale, te ljubazno osoblje uvijek spremno pomoći ako što zapne – govore iz Visoke škole Aspira.

Cjenovno pristupačna, Aspira nudi razne mogućnosti plaćanja. Birajte želite li platiti odjednom po sniženoj cijeni, na tri rate ili kroz obročnu otplatu do 12 rata. Posebni se popusti nude polagačima oba stručna ispita, kao i prijavljenima iz iste pravne osobe. Upute za prijavu kandidata i više informacija o programu za turističke vodiče naći ćete na www.aspira.hr/cjelozivotno-obrazovanje/turisticki-vodic/, a za voditelje poslovnica na www.aspira.hr/cjelozivotno-obrazovanje/voditelj-turisticke-poslovnice/.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.