Steknite licencu za turističkog vodiča ili voditelja poslovnice prije zakonskih promjena!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Novi Zakon o pružanju usluga u turizmu stupio je na snagu 1. siječnja 2018. godine. Ministarstvo turizma uskoro će objaviti i nove pravilnike po kojima će polaganje stručnih ispita biti složenije i skuplje. To ukazuje na mogućnost da su tečajevi i stručni ispiti koje su visokoškolske ustanove najavile u zadnjim mjesecima 2018. i posljednji koji se izvode po starim, nešto lakšim uvjetima. Pri tome treba naglasiti da će svi kandidati koji pohađaju ove tečajeve polagati ispite prema starom pravilniku, neovisno o tome hoće li se u međuvremenu objaviti novi pravilnik, bitno je samo da je program tečaja započeo prije nego je objavljen novi pravilnik.

Visoka škola Aspira organizira u Splitu i Zagrebu programe za polaganje stručnih ispita za turističkog vodiča te voditelja poslovnice. Do kraja 2018. godine planiran je početak seminara za voditelje poslovnica u Splitu 26. studenog i u Zagrebu 3. prosinca.

U Splitu će se održati i program za turističke vodiče za četiri dalmatinske županije: Splitsko-dalmatinsku, Dubrovačko-neretvansku, Šibensko-kninsku i Zadarsku županiju. Teorijska i terenska nastava u Dubrovačko-neretvanskoj županiji održati će se od 22. do 25. studenog, u Zadarsko županiji od 6. do 9. prosinca te u Šibensko-kninskoj od 29. studenog do 2. prosinca.

Praksa kao temelj stjecanja licence

Upisom seminara za turističkog vodiča na Aspiri jamčite sebi kvalitetno zaposlenje u turizmu. Od iskusnih ćete profesionalaca imati priliku naučiti sve tajne prakse. Težište programa leži na poznavanju hrvatske baštine kroz povijest, geografiju, povijest umjetnosti, hrvatski jezik i književnost. Usmjerenost programa na praksu ogleda se i kroz terensku nastavu, gdje će polaznici steći i praktična iskustva vođenja turista.

visoko uciliste aspira

Voditelj poslovnice u pravom smislu riječi

Stručni ispit za voditelja poslovnice turističke agencije u Aspiri također se ističe izrazitim fokusom na praktične aspekte suvremenog poslovanja. Uz sadašnje se uvjete poslovanja obrađuju i teme vezane uz skoru implementaciju nove europske direktive o paket aranžmanima u hrvatski pravni sustav. Ključna predavanja izvode eksperti s velikim iskustvom u nastavi i brojim stručnim radovima na temu poslovanja turističkih agencija.

Termini održavanja nastave i polaganja teorijskih dijela oba stručna ispita izrazito su fleksibilno postavljeni. Popodnevni termin cjelokupne nastave prilagođen je zaposlenim kandidatima. Moći ćete birati između većeg broja ispitnih rokova, po jedan tjedno. Priprema i polaganje stručnih ispita idu brzo i učinkovito uz spremne nastavne materijale, te ljubazno osoblje uvijek spremno pomoći ako što zapne.

Vrlo konkurentnu cijenu naglašavaju razne mogućnosti plaćanja: odjednom po sniženoj cijeni, na tri rate, ali i kroz obročnu otplatu do 12 rata. Posebni se popusti nude polagačima oba stručna ispita, kao i prijavljenima iz iste pravne osobe. Upute za prijavu kandidata i više informacija o programu za turističke vodiče naći ćete na www.aspira.hr/cjelozivotno-obrazovanje/turisticki-vodic/, a za voditelje poslovnica na www.aspira.hr/cjelozivotno-obrazovanje/voditelj-turisticke-poslovnice/.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: