Nova prilika za budućnost

FOTO Uz POU Šibenik 14 polaznika uspješno privelo kraju prekvalifikaciju za kuhare, slastičare i konobare

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Praktičnom obranom završnog rada 14 polaznika prekvalifikacije za kuhare, slastičare i konobare, uspješno je završilo svoj program na Pučkom otvorenom učilištu Šibenik.

Na današnjoj prezentaciji u restoranu ‘Peškarija’ novi slastičari, kuhari i konobari posluživali su jela, pića i slastice koje su pripremili, a stručna komisija ocjenila je njihove radove.

Anita Matić jedna je od polaznica prekvalifikacije za slastičare.

– Odlučila sam se upisati taj program iz velike ljubavi prema slastičarstvu. Smatram da su slastičari veliki umjetnici i donose radost životu. Svima nam je slađi život kad se zasladimo desertom. To je postalo jedno od najtraženijih zanimanja u svijetu, a mi smo na POU Šibenik zaista puno naučili. Uspjeli smo, unatoč koroni, odraditi praksu, teoriju i ispite, i jedva čekamo maturirati. Upoznali smo puno velikih stručnjaka i hvala im svima što su nam prenijeli svoje znanje – ispričala je Anita Matić kojoj je želja jednog dana pokrenuti slastičarski tečaj za školarce.

– Posljednjih godina najveći broj polaznika bili su kuhari, dok je ove godine prijavljeno najviše slastičara, njih devet, kuhara je četvero, a jedan je polaznik završio prekvalifikaciju za konobara – kazala je Miranda Kalauz, voditeljica obrazovanja na POU Šibenik.

S obzirom na specifične uvjete u kojima su polaznici izučavali svoju novu struku, dio  teorijske  nastave odradili su online, a na praksu su morali čekati dok se restorani otvore nakon epidemije koronavirusa.

– Svake godine POU Šibenik nudi programe prekvalifikacije i dokvalifikacije polaznika. Ove godine odaziv je bio dosta dobar s obzirom na epidemiju, grupa je savladala gradivo, pokazali su velik interes i u konačnici znanje na zavidnoj razini – istaknula je Vukov, profesorica kuharstva i slastičarstva.

Inače, Pučko otvoreno učilište Šibenik javna je ustanova za cjeloživotno obrazovanje odraslih, koja djeluje na području grada Šibenika i Šibensko-kninske županije s tradicijom i iskustvom dužim od pola stoljeća. POU Šibenik profiliralo se kao vodeća ustanova koja izrađuje, provodi i prilagođava svoje programe obrazovanja s potrebama tržišta rada.

– Cilj ovih prekvalifikacija je osposobiti što veći broj ljudi za rad u turističkom sektoru koji je u Hrvatskoj najizraženija i najtraženija grana zaposlenja, s obzirom da smo turistička zemlja. Naši brojni polaznici su svoje prekvalifikacije iskoristili na jako dobar način i pokrenuli svoje vlastite poslove, na što smo izuzetno ponosni – poručila je Miranda Kalauz iz POU Šibenik.

Više informacija o programima POU Šibenik doznajte na njihovoj webFacebook stranici, pozivom na broj 022 212 631 i 098 235 937, slanjem e-maila na adresu info@pou-si.hr i posjetite ih na adresi Petra Grubišića 3 u Šibeniku.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.