FOTO Hedonizam s daškom prošlosti: Posjetite ‘Rebus’ u srcu grada i doživite jedinstveno iskustvo u novom cocktail baru

Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Rebus otisnut na korici agruma, mini hrastove bačve, rukom oslikane pločice, majstorske pregače. To su tek detalji novog cocktail bara ‘Rebus’ otvorenog u srcu stare gradske jezgre, tek par metara udaljenog od nepreglednih ljetnih gužvi kroz Kalelargu ili na rivi.

Rebus koji je uklesan na pročelje zgrade na Dobriću bio je inspiracija Camilli Corrieri i njezinom dečku Lovri Perkoviću kada su prije nekoliko mjeseci osmišljavali kako nazvati svoj novi cocktail bar otvoren samo desetak stepenica iznad starog šibenskog trga. I nije im trebalo dugo. Cocktail bar, jednostavnog naziva ‘Rebus’, uz ime nosi i stvarni rebus koji svatko tko želi može pokušati riješiti, a točan odgovor donijet će mu nagradu. Rebus je zapravo tek početak posebne priče koju su Camilla i Lovre željeli ispričati svojim gostima u novom prostoru za uživanje u dobroj kavi, prirodnim sokovima, ali i mjestu na kojem će se održavati dobre zabave.

Prostor koji je nekad bio konoba i štala u strogom centru Šibenika, pretvorili su u moderan cocktail bar koji odiše posebnošću, elegancijom i orijentalnim štihom kombiniranim s industrijskim detaljima. Rebus bar zadržao je originalne i rijetke konture starih zidova koji su se izvrsno uklopili u ambijent, a detalji kojim su ga vlasnici upotpunili, stvorili su jedinstveni karakter bara u kojem ćete uživati od jutra do večeri.

02

Posebnost Rebusa jest i ta što je bar smješten u strogom centru grada, a opet dovoljno daleko od gradske vreve i vrelog asfalta, pa je idealan za sve one koji su u potrazi za mirnijim i intimnijim mjestom na kojem će odmoriti u pauzi od posla ili jednostavno predahnuti nakon radnog dana.

– Prvotni vlasnik prostora bio je Mitar Kukolj, zanatlija koji je 1945. godine izumio ‘kubu’, poklopac za kotao. Tvornica Maraska na koncu mu je isplatila samo dio novca za patent i praktički ga prisvojila kao svoj izum, ali stari Šibenčani pamte kako je upravo Kukolj izumio ‘kubu’. Originalni nacrt kotla s njegovim patentom smjestili smo na ulaz u Rebus, a s obzirom da je produkt kotla zapravo destilat, a s obzirom da smo mi cocktail bar, simbolika je jasna – objašnjava Camilla.

18

Pomno su osmislili svaki detalj bara, kao i njegovu ponudu. Camilla i Lovre, naime, sudionici su brojnih koktel natjecanja, pa vole eksperimentirati s raznim okusima i začinima.

– Fokusirani smo na koktele, pa Rebus gostima nudi koktele s potpisom na sezonskoj bazi. Ljeti tako imamo u ponudi koktele s primjesama agruma, pjenice od kamilice ili portugalskog vina Porto, dok ćemo se zimi više bazirati na tople koktele s dodacima anisa, cimeta, klinčića – dodaje Camilla.

21

Želite li isprobati odležane koktele, Rebus je pravo mjesto za vas. Dvije hrastove bačve skrivaju čudesni miks alkoholnih pića koji, pod utjecajem hrastovog drva poprimaju sasvim novu aromu, mirise i boju.

Uz Segafredo kavu, u Rebusu možete isprobati i nekoliko vrsta piva, a u ponudi je i široka paleta alkoholnih pića uz koje se možete opustiti i uživati u jedinstvenom ambijentu.

Rebus je već prvog dana otvaranja oduševio šibensku publiku i napunio trg iznad Dobrića, a dobrih svirki uživo bit će i u predstojećim danima. Sinoć su gosti uživali u nastupu Baby Kate M dua, a idući četvrtak na rasporedu je svirka Nina Nimca i Danijele.

Posjetite Rebus i doživite novu dimenziju uživanja u slobodno vrijeme!


Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.