FOTO Eddie je ljubav prema kuhanju pretočio u ‘Galetinu’: Nova palačinkarnica u Dalmareu osvojit će čak i najzahtjevnije sladokusce!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Kuhače i lonci Eddieju Milutinu od devete godine života bili su omiljeni pribor za igru koji je s vremenom prerastao u veliku ljubav prema kuhanju, stoga ni uz godine uspješnog rada u opremanju i dizajniranju interijera nije preostalo ništa drugo nego da otvori svoj mali kulinarski raj i ponudi građanima nešto novo u Šibeniku. Na drugom katu Dalmare centra pronašao je prostor i otvorio palačinkarnicu ‘Galetina’! A ta je palačinkarnica, možemo slobodno reći, sve samo ne obična. Jer Eddie je u nju unio svoju dušu, inspiraciju i kreativnost u osmišljavanju jela.

– Obožavam kuhati i nekako se uz nagovor prijatelja i obitelji složila ideja u glavi da pokrenem svoj posao. Od interijera pa sve do najmanjih detalja oko sastavljanja menija, radio sam sam i nadam se da će naši gosti to prepoznati – skroman je Eddie.

07

Da je sa svojom suprugom zaista vodio računa o svakom detalju ‘Galetine’, svjedoči i angažiranost oko davanja imena palačinkarnici. Supruga je, naime, pretražila riječnik starih šibenskih riječi i pronašla ‘galetinu’. I upravo u njoj leži srž hrane koju nudi svojim gostima, jer ‘galetina’ je stari šibenski naziv za mali, domaći kolač. A Eddie je sa ženom, uz ponudu slatkih varijanti jedne od najpoželjnijih svjetskih slastica, složio i varijante slanih te bio palačinka.

21

‘Romantična’ ili ‘Cheesecake’ tek su dvije od čak 15 savršenih varijanti slatkih palačinka možete isprobati u palačinkarnici ‘Galetina’. I koju god da naručite, oduševit će vas, jer ćete odmah prepoznati domaću pripremu i namirnice.

– Nikako ne volim umjetna bojila, dodatke, pojačivače okusa, tako da sve kreme radim sam, tunu nabavljam od domaćih ribara koji love u našem akvatoriju, kozice su također domaće. Radimo svoja punjenja, mousseve sa 72-postotnim udjelom kakaa, umake, majonezu… – govori Milutin.

‘Galetina’ se pobrinula i da svi oni koji paze na prehranu i ne unose šećere i bijelo brašno, ne ostanu kratkih rukava. U ponudi su bio, odnosno proteinske palačinke, a na vama je da odaberete hoćete li da budu punjene namazom od bijele mendule ili pak voćem i zobenim pahuljicama.

18

Za sve one ‘slane’ tipove, tu su savršene slane palačinke punjene u sedam različitih verzija.

– Crnu tuna palačinku, primjerice, radimo na način da u smjesu za palačinku dodajemo aktivni ugljen koji daje crnu boju palačinki. Ljutu majonezu radim sam, a tunjevinu nakon pečenja usitnimo na komadiće i punimo palačinku, tako da nema govora o umjetnim namirnicama ili konzerviranoj hrani – objašnjava Eddie.

A poželite li povesti djecu u ‘Galetinu’, za njih su osigurane dječje porcije slatkih palačinki. U novoj palačinkarnici na drugom katu Dalmare centra možete proslaviti i dječje rođendane! Za 35 kuna po djetetu, svaki mališan dobit će slatku palačinku po izboru, dok će roditelji slavljenika moći uživati u besplatnoj kavi. Da dječja radost bude još veća, osim litre svježe cijeđenog soka za troje djece, slavljenik dobiva i poseban poklon od ‘Galetina’ palačinkarnice!

25

Vikendima kroz jutro u ponudi će biti i dvije verzije svježe ispečenih torti za svega 18 kuna po kriški, a u ‘Galetini’ ćete, osim Illy-eve kave i Dammain čajeva, moći uživati i u proteinskim shaekovima i smoothiejima, litri svježe cijeđenog soka za svega 65 kuna, Baraka vinima i likerima.

Radno vrijeme? Od ponedjeljka do petka od 15 do 22 sata, subotom i nedjeljom od 10 do 22 sata.

I za kraj, mi smo isprobali slanu palačinku s kozicama. Komentar? ‘Mmmmm…’


Pratite nas i na društvenim mrežama: