KARAMARKO: Rezat ćemo puno, samo će najneophodnije ostati

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u petak da je dobro što mandatar Tihomir Orešković razgovara s ministrima koji uskoro napuštaju svoja ministarstva te kako ne zna da bi, kako pišu mediji, Anka Mrak Taritaš i Darko Lorencin mogli biti dio vlade

Karamarko je kazao i da ni s kim nije razgovarao vezano uz medijske napise da bi ministri Mrak Taritaš i Lorencin mogli biti dio vlade.

– O takvoj mogućnosti nisam ni s kim razgovarao. Ministri će biti eksperti s kvalitetnim referencama. Most i HDZ će prioritet davati stranačkim ljudima, ali samo ako udovoljavaju tim kriterijima. Ako ne, onda ćemo stručnjake tražiti izvan ‘svog dvorišta’. Nismo opterećeni stranačkim iskaznicama” -poručio je.

Ponovio je kako je HDZ predlagao smanjenje broja ministarstava na 17 i osnivanje novoga ministarstva useljeništva, obitelji i demografske obnove. No, dodao je kako se slaže s Mostom da se krene raditi s postojećim brojem ministarstava kako bi se što prije počelo raditi. Nakon oko sedam mjeseci analizirat će mogućnost smanjenja broja ministarstava.

Karamarko je kazao i da su u stranci već odredili imena za pojedina ministarstva, ali nije želio s njima izlaziti u javnost.

Ističući kako će zadnju riječ dati mandatar Orešković, rekao je kako se to posebno odnosi na ministarstva financija, gospodarstva i poduzetništva.

Smatra i da će možda biti rasprave oko nekih imena, ali kad se negdje “zapne” to će se riješiti razgovorima. Drži i da će za oko dva tjedna znati sva imena.

Ponovno je i naglasio potrebu smanjivanja broja agencija rekavši da trebaju ostati samo one neophodne. – Puno toga se mora rezati. Samo ono što je neophodno će ostati. Sve drugo što opterećuje proračun i ne daje nikakve razultate – apsolutno da –  naglasio je.

Karamarko je, upitan o izjavi Zorana Milanovića za Novi list kako nikad nije potpisao sporazum o tripartitnoj vladi, upitao tko je otišao sa sastanka s Mostom – on ili Milanović. – Vidite koliko čovjek izvrće istinu i spreman je svaki dan promijeniti svoje mišljenje i politički identitet, kojeg nema, samo da bi opstao na vlasti. To nije pošteno i sada pokazuje svoje pravo lice – kazao je.

Vezano uz dopunu njegove imovinske kartice odgovorio je da će se to regulirati ovih dana.  – Nisam u međuvremenu postao Rockefeller – , kazao je.

Predsjednik HDZ-a ‘dobrom šalom’ ocijenio je rezultate istraživanja agencije Crodemoskop po kojima je koalicija Hrvatska raste u blagoj prednosti ispred HDZ-a te da Mostu pada popularnost. – To su dobri vicevi – kazao je.

Izvor: Telegram.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.