Pametno u Šibeniku: Najbrže smo rastuća stranka, a nisu nam prihvatljivi ovakvi HDZ ni SDP

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Predsjednica stranke Pametno Marijana Puljak predstavila je danas u Šibeniku kandidate za 9. izbornu jedinicu na nedjeljnim izvanrednim izborima za Hrvatski sabor na listi koju predvodi Šibenčanka Natalija Rajčić te program stranke. Za stranku Pametno njezina je predsjednica rekla da je najbrže rastuća politička stranka u Hrvatskoj, a to objašnjava njihovim zalaganjem za  društvo jednakosti koje će svakom pojedincu i zajednici omogućiti, razvijati i ostvarivati svoje potencijale kroz suživot u povjerenju, suradnji i uvažavanju. Puljak je i u Šibeniku ponovila da oni od prvoga dana podržavaju kurikularnu reformu i tim koji ju je radio.

‘To je nulti korak za bolje obrazovanje djece, rekla je Marijana Puljak.

– Jedan od naših glavnih ciljeva je stvaranje uvjeta da obrazovanje i znanje postanu temeljni ljudski i gospodarstveni resursi, zatim poticanje poduzetništva i inovacija koji trebaju pokrenuti gospodarstvo i to ukidanjem parafiskalnih nameta i rezanjem birokracije, te omogućavanje jednake dostupnosti obrazovanja, rada, zdravstvene i socjalne zaštite, kulture i sporta, te zdravog okoliša svim građanima, rekla je u Šibeniku Puljak čija stranka u nedjelju na izbore izlazi u svim izbornim jedinicama zajedno sa strankom Za grad.

puljak1

Za stranku Pametno važna je i reforma regionalne i lokalne samouprave, koju kako je rekla Marijana Puljak, više nitko i ne spominje.

– Imamo više od 550 gradova i općina i 21 županiju u kojima radi više od 11 tisuća političara kojima očito nije u interesu reformirati taj sustav koji im služi za klijentelizam i uhljebljivanje. Mi ćemo se zalagati za 5 regija i 17 regionalnih centara, među kojima je i Šibenik te 123 općine.

puljak2

Kad je riječ o mogućim partnerima nakon izbora, dođu li u priliku predsjednica stranke Pametno kaže da im HDZ i Most nisu prihvatljiva opcija, a po volji im nije ni Narodna koalicija jer previše koketiraju s desnicom, a da bi među svima njima izabrali suradnike Puljak je rekla da bi trebali promijeniti ljude koji su 25 godina krivo vodili državu.

– Želimo i možemo zaokrenuti Hrvatsku, imamo program na kojem je radilo 40 stručnjaka i prvi put u Hrvatskoj netko je svoj program projicirao kroz državni proračun i to u sljedeće tri godine, istaknula je u Šibeniku Marijana Puljak.


Pratite nas i na društvenim mrežama: