Mostovac Ledenko nije ušao u Sabor ali je prezadovoljan rezultatima izbora

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ledenko kaže i da je 9.ozborna jedinica vjerojatno najzahtjevnija tako da su iznimno zadovoljni s dva mandata, koliko su osvojili. Ledenko je na toj listi bio treći, no kaže da je cilj postignut.

– U ovoj kampanji nismo imali lagan posao, znate kako je završilo s bivšim nositeljem liste na prošlim izborima, ali evo uspjeli smo i ponosni smo što ćemo opet biti korektiv vlasti. Naš je cilj bio od 10 do 15 posto glasova, to smo ostvarili i imamo razloga za zadovoljstvo. Ovdje, u 9. izbornoj jedinici smo se zadržali na dva mandata, nije bilo lako. Bio sam koordinator na ovom prostoru i kampanjom ‘Mostom do građana’, uza velike blokove uspjeli smo svoje ciljeve predstaviti ljudima, ocijenio je danas Ledenko.

Kaže da je zadovoljan i što je rezultat postignut unatoč lošijem izlasku birača koji u pravilu pogoduje ‘velikim’ strankama. Nije želio komentirati hoće li se i komu će se Most prikloniti sa svojih ukupno 12 mandata, ali misli da njihovi uvjeti, koje su najavili i prije izborima, nisu neprihvatljiiv i ne provedivi.

– Naš predsjednik Božo Petrov u svom je prvom govoru nakon izbora ponovio sve što je govorio i u kampanji i to je fer. Naši uvjeti nisu prezahtjevni tako da mislim da se možemo dogovoriti s budućim partnerima. Ja ću izdvojiti ZERP, iako to ne ovisi samo o nama u Hrvatskoj, ali mislim da je vrlo važno za Hrvatsku bez obzira što o tome misle Europska komisija ili susjedi. Hrvatska je suverena država i tako se mora ponašati, a to i ostali moraju uvažavati, mišljenja je Ledenko.


Pratite nas i na društvenim mrežama: