ŽELI DISATI: Za pomoć Matei Laštro prikupljeno 20 tisuća kuna

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Borba mlade Šibenčanke Matee Laštro koja boluje od rijetke bolesti, cistične fibroze, dirnula je brojne građane te su osamnaestogodišnjakinji odlučili pomoći. Putem akcije ‘Želim disati’ u kojoj je Matea hrabro prepričala svoj težak život koji sa sastoji od redovitih liječničkih kontrola, inhalacija,drenaža i lijekova, do danas je prikupljeno oko 20 tisuća kuna.

-Hvala svim ljudima koji su odlučili pomoći. Iznenađena sam odazivom mnogobrojnih ljudi – kratko nam je kazala Matea. Maturantici Srednje strukovne škole, podsjetimo, rijetka genetska bolest dijagnosticirana je dok je još bila beba, a s cističnom fibrozom, kaže, teško se boriti jer u Hrvatskoj nema adekvatnih lijekova.

-Svakim danom sve teže dišem, a sve manje sredstava imam za normalan život. Zato bih voljela da mi vi pomognete da nastavim s normalnim životom koliko mi to bolest dopušta. HZZO nam je financirao lijek po imenu bramitob koji je neophodan u mom svakodnevnom životu da bi moja pluća normalno funkcionirala. Taj lijek dođe 100,000 kn. Kako bih koristila taj lijek potreban mi je novi inhalator koji je također skup – 10,000kn, a moji roditelji nisu u mogućnosti da mi to priušte. Uz sve te inhalacije mi je potrebna i drenaža koja se obavlja s vest prslukom koji također dođe 110.000kn. Pomoću tog vest prsluka i novog inhalatora, puno bih lakše disala. Zato vas molim da mi pomognete da što kvalitetnije proživim svoj kratki život. Moja majka je prošla puno toga što se tiče moje bolesti, i ona se trudila koliko je god mogla dok sam ja bila manja da meni olakša život, a sad je red na meni da ja njoj olakšam koliko toliko život i sebi naravno – poručila je mlada Šibenčanka svim ljudima velikog srca na Facebook stranici ‘Želim disati’.

Ukoliko Matei želite pomoći, podsjećamo, možete to učiniti uplatom na broj računa 2411006-3120027892 Jadranska Banka ŠIBENIK.


Pratite nas i na društvenim mrežama: