ZBOG NJEGOVE IZNEMOGLOSTI: Sud zatražio psiho-fizičko vještačenje nad Paravinjom

arhiva

Na Županijskom sudu u Šibeniku danas je započelo ponovljeno suđenje Draganu Paravinji, optuženom za teško ubojstvo i pokušaj silovanja maloljetne Antonije Bilić. Paravinja je danas ponovno zatražio izuzeće Županijskog suda i svoje odvjetnice Ankice Giljanović, no taj je njegov zahtjev odbijen s obrazloženjem kako je to već u dva navarata zatražio te da odugovlači postupak.

Neslužbeno doznajemo da će  iduće ročište biti  održano nakon što se završi vještačenje za Paravinjino psihičko i fizičko stanje,  njegova procesna sposobnost. .Iako to u postupku nije bilo istaknuto, od upućenog izvora doznajemo kako Paravinja posljednjih mjeseci odbija jesti zatvorsku hranu te se hrani samo konzervama ribe iz kantine. Sud je, međutim, naglasio kako će, ako se utvrdi da je sam sebe svjesno doveo u to stanje, postupak biti nastavljen bez obzira na to hoće li optuženi istom moći nazočiti.

Ponovljeno suđenje, koje je zatvoreno za javnost, naložio je Vrhovni sud koji je u žalbenom postupku poništio prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Šibeniku, a kojom je Paravinja osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora.Vrhovni sud je smatrao da u prvostupanjskom postupku nije dokazano da je ubojstvu Antonije Bilić prethodio pokušaj silovanja pa nije dokazana kvalifikacija teškog ubojstva.

Novinari još čekaju glasnogovornika suda Branka Ivića i njegove službene izjave o današnjem ročištu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.