Zanze: Turizam noćnog đira u Vodicama došao nas je glave

Pratite nas i na društvenim mrežama:

-Turizam vike, buke, galame, tzv. jetseterski turizam samo noćnog đira u Vodicama je završen. Taj nas je turizam došao glave i nešto se hitno mora mijenjati – poručio je danas prvi čovjek vodičkog SDP-a Josip Zanze osvrnuvši se na kako kaže, poražavajuće, podatke ovogodišnje turističke sezone u Vodicama. Zanze ističe kako Vodice bilježe minuse u broju turističkih dolazaka i noćenja u prvih osam mjeseci, 19 posto je manje domaćih gostiju, hoteli broje minus od 17 posto manje dolazaka, a jedini šampioni ovogodišnjeg vodičkog turizma su, kaže, privatna domaćinstva. 

-Pobjednici ove poplave minusa su privatni iznajmljivači koji bilježe tek 0,26 posto manje posjetitelja, a u Vodicama nemaju niti udrugu. U turističkoj zajednici i turističkom vijeću imaju samo jednog predstavnika – navodi Zanze. SDP-ovac smatra kako je aktualna gradska vlast tijekom propagandnih aktivnosti na sajmovima trebala prepoznati da iz Vodica ‘bježe obitelji i kvalitetni gosti’ te da se ‘gubi obiteljski turizam kao srž turizma u Vodicama’. 

-Stoga pozivam sadašnju poziciju da organiziraju izvanredne izbore i prihvate njihove rezultate te da nakon tih izbora krenemo zajednički rješavati stanje u Vodicama – poručuje Zanze. Aktualnoj gradskoj vlasti zamjera i što do sada nije izradila 25-godišnju strategiju razvoja grada Vodica već se svakih pet godina izrađuje kratkoročna strategija što, drži SDP-ovac, nije dovoljno. 

Na današnjoj konferenciji za medije javno se ispričao i zbog svojih izjava na posljednjoj konferenciji od 17. srpnja. 

-Ako je bilo prekomjernih riječi moje kritike koje su se ticale nečije osobne razine ja se ispričavam. Ali molim i druge koji su se doticali mojih najmilijih da se javno ispričaju. Ne radi mene, već vodičkog zajedinštva – kazao je. 


Pratite nas i na društvenim mrežama: