VOZAČI OPREZ: Povodom skorašnjeg Martinja pojačana policijska kontrola na cesti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Iz Policijske uprave Šibensko – kninske pozivaju na veći oprez u prometu povodom proslave narodnog običaja krštenja mošta ‘Martinja’ što se očekuje narednih dana u periodu od 7. do 11. studenog.

Povodomi istog, PU očekuje veći broj sudionika u cestovnom prometu koji će konzumirati alkoholna pića.

Obzirom na navedeno, a u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, odnosno povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, policija u cjelini, kao i na našem području će, sukladno dosadašnjim iskustvima u tom vremenu poduzimati pojačane mjere preventivno represivnih aktivnosti usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, posebice u noćnim i ranim jutarnjim satima u dane: petak/subota, subota/nedjelja, nedjelja/ponedjeljak, ponedjeljak/utorak i utorak/srijeda.

Iz PU šibensko – kninske napominju da će se narednih dana provoditi pojačane preventivno represivne mjere, također, u sklopu obilježavanja ‘Martinja’ te podsjećaju da su prošle godine u istom periodu, a kroz iste mjere kontrolom 295 vozača, 22 vozača zatečana za upravljačem pod utjecajem alkohola, jedan vozač je bio pod utjecajem droge.  Najviša utvrđena koncentracija alkohola u organizmu bila je 2.33 g/kg,  dok je najveća izmjerena brzina od 237 km/h.

Policijska uprava poziva sve vozače da ne konzumiraju alkoholna pića prije vožnje te da ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola.

– Time se  značajno doprinosi osobnoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu, jer statistički pokazatelji za prvih devet mjeseci upućuju da su alkoholizirani vozači skrivili ukupno 92 prometnih nesreća, od kojih 2 s poginulom osobom, 50 s ozlijeđenim osobama i 40 prometnih nesreća s materijalnom štetom – poručuju iz PU šibensko – kninske.


Pratite nas i na društvenim mrežama: