Vodovod promjenio 500 brojila, Čistoća podijelila 40 tona soli

Gradonačelnik Ante Županović održao je danas sastanak s direktorima gradskih komunalnih poduzeća. Kazao je kako se i danas nastavlja s čišćenjem grada ne bi li Šibenik normalno funkcionirao u svim segmentima. Kako sutra počinje nastava, prioriteti čišćenja su prilazi školama i vrtićima, zatim autobusna ugibališta, kao i prilazi lokacijama na kojima se nalaze kontejneri Gradske čistoće. Županović je zatražio i pomoć prometne policije u reguliranju prometa na prilazima školama s posebnim naglaskom na Meterize, odakle djeca uglavnom pohađaju školu na Šubićevcu, pa moraju prelaziti državnu cestu.

Direktori komunalnih poduzeća osvrnuli su se na funkcioniranje svojih tvrtki tijekom polarne hladnoće koja je zahvatila Krešimirov grad. Direktor Vodovoda i odvodnje Frane Malenica kazao je kako je potrošnja vode u posljednjih par dana povećana, što je očito posljedica puknuća cijevi.

– Imali smo veliki broj intervencija što zbog smrznutih cijevi, što zbog puknuća vodobrojila, a tek očekujemo pozive građana kada se snijeg i led počnu otapati – kazao je Malenica, uz informaciju kako je u posljednjih tjedan dana promijenjeno 500-tinjak brojila.

Damir Čapin, direktor ‘Čempresa’, izvijestio je kako su se groblja čistila s obzirom na nužnost organizacije ukopa; ipak, konstantno se čistio Kvanj i gotovo svi prolazi između grobova su očišćeni. Djelatnici Zelenila, kazao je direktor Siniša Burić, i danas čiste prilaz sudu, bolnici, parkove…

Direktorica Gradskog parkinga Lovorka Bujas naglasila je kako su se djelatnici uključili u čišćenje Grada s ostalim gradskim poduzećima, s naglaskom na čišćenje i osposobljavanje parkinga u gradu za prihvat vozila.

Stipe Tomičić iz Gradske čistoće istaknuo je problem pristupa kontejnerima posebice u Varoši, zbog čega su dodatno angažirani mali strojevi.

– Podijelili smo ukupno 40 tona soli, a ostalo je još cca 2m3 za potrebe Gradske čistoće – izvijestio je Tomičić.

Na sastanku je dogovoreno kako će se od danas početi odvoziti snijeg; prvo s prometnih križanja, a poslije i s trotoara, s tim da će se radi efikasnosti organizirati i rad po noći.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.