TEŠKI DANI ZA VIDOVIĆA: U studenom odlazi s čela šibenskog SDP-a?

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Šibenik ne smije pasti. Tako je glasila zapovijed sa Iblerovog trga upućena predsjedniku šibenske Gradske organizacije SDP-a Franku Vidoviću uoči lokalnih izbora. Nakon prvog kruga, poslije kojeg je SDP-ov kandidat za gradonačelnika dr. Ante Županović zaostajao za HDZ-ovim dr. Željkom Burićem skoro šest posto, i nakon kojeg je bilo jasno kako će HDZ s partnerima imati većinu u Gradskom vijeću, ta je zapovijed dobila još više na snazi, postala zapravo ultimatum čelniku šibenskih socijaldemokrata. Naime, šibenska bojišnica je uz onu splitsku, vukovarsku i osječku postala najvažnijom u drugom krugu (s obzirom da su u SDP-u bili svjesni kako su bitku za Zagreb izgubili već u prvom krugu). Stoga ne čudi nervoza koja je vladala tog 2. lipnja u stožeru šibenskog SDP-a.

STALNO GA ZVALI IZ ZAGREBA

– Vidovića su svako malo zvali iz Zagreba i pitali kakva je situacija. A kako je večer odmicala, bilo je jasno kako ćemo izgubiti i ti su razgovori postajali sve duži – govori nam naš izvor iz SDP-a, dobro upućen u unutarstranačka zbivanja, koji je od samog početka bio uključen u kampanju.

Gubitak gradonačelnika jako je teško pao Vidoviću, nastavlja naš izvor, teže nego samom Županoviću. Sol na Vidovićevu ranu bila je i informacija kako su u preostala tri ključna grada, Splitu, Osijeku i Vukovaru, SDP-ovi kandidati dobili. Dakle, jedino je on zakazao, razočarao šefove u Zagrebu.

– Zato se Vidović nikako nije mogao pomiriti s porazom i upravo je on pokrenuo priče o navodnim nepravilnostima na izborima u Brodarici – kaže naš izvor.

Zbog gubitka izbora odnosi unutar Gradske organizacije su se zaoštrili i počele su se pojavljivati pukotine unutar predsjedništva. Mnogi unutar stranke drže kako je kampanja, posebno ona uoči drugog kruga bila pogrešna.

– Previše smo se orijentirali na situaciju u nogometnom klubu Šibenik, a zanemarili ostale stvari, bitnije građanima. Na kraju nam se politiziranje tog slučaja obilo o glavu. Vidovića je očito prevarila velika buka koja se digla oko toga, marševi Funcuta, zanemarujući pritom činjenicu kako je među najžešćim navijačima Šibenika velik broj maloljetnika koji ne mogu glasati i da je na području Šibeniku više navijača Hajduka koje nije briga što će biti sa klubom sa Šubićevca. Pa na Šubićevcu je ove sezone u prosjeku bilo stotinjak gledatelja! Toliko o promašenoj strategiji – ogorčen je naš sugovornik.

 JAČA PRITISAK S VRHA

Dodaje kako su se nakon poraza na izborima Vidovićevi oponenti u stranci ohrabrili, da pritisak na njemu sve više jača. I to onaj iz središnjice stranke. Predsjednik SDP-a Zoran Milanović navodno ga je već prekrižio, pa mu već traži nasljednika. Međutim, teško je očekivati kako će doći do nasilne smjene Vidovića i ostalog vodstva Gradske organizacije. Pričekat će se redoviti unutarstranački izbori koji se, prema statutu stranke, moraju održati najkasnije 180 dana od lokalnih izbora, dakle negdje u studenom.

– Do tada će se iskristalizirati ime onog koji će naslijediti Vidovića na mjestu predsjednika Gradske organizacije – ističe naš izvor.

Dakle, pred Franka Vidovića očito su teški dani. Bit će ovo vruće ljeto za njega.

Traži se novi gradonačelnički materijal

Najvažniji zadatak nasljednika Franka Vidovića bit će pronaći  kandidata za gradonačelnika s kojim će jurišati na sljedećim lokalnim izborima, s kojim će pokušati vratiti Šibenik pod svoje okrilje.  To, kazao nam je izvor iz stranke, sigurno neće biti dr. Ante Županović.
– Možda grubo zvuči, ali on je politički već potrošen. Tražit će se novo lice, a, kao što je to bio u slučaju Županovića, ne mora biti stranački čovjek. Ali sigurno će se inzistirati na mlađoj, energičnijoj osobi. Nije isključeno da sljedeći naš kandidat za gradonačelnika bude upravo novi predsjednik Gradske organizacije – kazao nam je naš sugovornik.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.