SVJETSKA SMOTRA: Ribolovci iz cijelog svijeta dolaze u Rogoznicu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Od 9. do 16. svibnja 2015. godine u Rogoznici će se održati 8. Svjetsko klupsko prvenstvo u ribolovu štapom iz usidrene brodice. Domaćin prvog međunarodnog susreta zaljubljenika u ribarenje štapom iz brodice je rogoznički klub Gof, a o razlozima isticanja kandidature za domaćinstvo i samom natjecanju upitali smo predsjednika Gof-a, Sretena Begu.

– Nije bio nikakav poseban razlog zbog kojeg smo se prijavili za domaćinstvo, ali sama ideja se rodila na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu koje se održalo u Tivtu u Crnoj Gori gdje smo kao klub bili jedni od sudionika prvenstva. Kako su svi klubovi u bilo kojoj zemlji slobodni zatražiti domaćinstvo, tako smo i mi preko naše krovne organizacije, Hrvatskog ribolovnog saveza za ribarenje na moru, odlučili uputiti zahtjev međunarodnoj ribolovnoj organizaciji zaduženoj za dodjelu domaćinstva i na kraju dobili pozitivan odgovor – kaže Bego.

O broju sudionika, kako kaže Bego još je ipak prerano govoriti, no prema za sada iskazanom interesu Rogoznica bi trebala ugostiti stotinjak ribolovaca i pratećeg osoblja iz petnaestak klubova.

-Pravo sudjelovanja u ovoj vrsti natjecanja imaju po dva kluba iz svake države i do pet klubova zemlje domaćina. Realno gledajući očekujemo najprije prijave klubova iz zemalja koji su nama najbliže, Slovenije, Crne Gore, Italije i Francuske, a zanimanje za dolazak i određene upite imali smo i iz klubova iz Belgije i Nizozemske. Svi naši gosti biti će smješteni u marini Frapa, a troškove njihovog boravka snosi Savez, dok je naša obaveza osigurati sve potrebne uvjeta za što bolje i kvalitetnije natjecanje  – kaže Bego.

U tom smislu rogoznički klub za sve natjecatelje osigurat će brodove, odrediti glavne i rezervne natjecateljske lokacije, te ribolovcima osigurati svu potrebnu logističku podršku.

-Na natjecanju u Tivtu organizatori su imali veće brodove na kojima su bili članovi dva kluba sa po četiri natjecatelja, koliko ih se, uz jednog rezervnog, ustvari može i prijaviti, a mi ćemo ići na varijantu manijh brodova, pa ćemo svakom prijavljenom klubu osigurati svoju brodicu – kaže Bego.

Samo natjecanje odvijat će se kroz četiri natjecateljska dana, s tim da je prvi dan natjecanja određen za trening i uopznavanje akvatorija, dok će se u tri preostala dana zbrajajati i ocjenjivati najbolji ulovi.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.