Svjedoci Meštrovićeva vremena izvješeni u splitskom Fotoklubu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Riznica umjetnina koju nam je hrvatski kipar svjetskog glasa Ivan Meštrović ostavio u nasljeđe nadilazi ‘samo’ radove s njegovim potpisom.  Iako je riječ o riznici neslućenih razmjera koju je teško financijski vrednovati,  jedan dio Meštrovićeve ‘ostavštine’ potpisuju i neka druga, makar  manje poznata imena.

Ta imena svjedoci su Meštrovićeva vremena i upravo je to naziv izložbe koju zajednički organiziraju Muzej Ivana Meštrovića iz Splita i Fotoklub Split uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH i Grada Splita.

Riječ je o izložbi punog naziva Plakati – svjedoci Meštrovičeva vremena koja je postavljena u prostorijama Fotokluba Split, a posjetiteljima dočarava najbolja ostvarenja dizajnera i fotografa koji su šezdesetih godina prošlog stoljeća do danas kroz medije poput plakata prenosili vijest o Meštrovićevoj umjetnosti dalje u svijet baš kao i događanja vezana za njih.

Autorice izložbe su Lana Majdančić, kustosica zagrebačkog Atelijera Meštrović te Tončika Cukrov, kustosica Muzejskog dokumentarnog centra. Izložba se može pogledati do 25. studenog pa naneseli koga put u Split, izložbu svakako vrijedi pogledati.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.