SANDUČIĆ POVJERENJA: Stanovnici Baldekina III uredite fasade i okoliš

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Križanja ulice Stjepana Radića i Bosanske ulice, te zapušteni poslovni prostori na Trgu Andrije Hebranga kojima upravlja državna agencija AUDIO, uređenje ‘Male pijace’, završetak projekta ‘sunčani sat’ projekti su koje priželjkuju stanovnici šibenske gradske četvrti Baldekin III.

KRIŽANJA PRESUDNA

– Hitno je potrebno riješiti pitanje križanja Radićeve i Bosanske ulice. Nadamo se da će, sukladno predstavljenom projektu, ovaj problem biti riješen izgradnjom rotora koja je planirana za ovu jesen. Također, problematično je i pitanje prometnog povezivanja Ulice Mandalinskih žrtava i Vukovarske ulice, ali je rješavanje ovog problema vezano uz rješavanje određenih imovinskih pitanja – kazao nam je Krešimir Šakić predsjednik Vijeća Gradske četvrti Baldekin III. Tvrdi da je zadovoljan dinamikom uređenja kvarta jer se u protekle četiri godine Baldekin III počeo pretvarati u pravu urbanu gradsku četvrt ugodnu za stanovanje.

– Konačnim uređenjem Trga Andrije Hebranga, dječjeg igrališta i okoliša Osnovne škole Tina Ujevića Baldekin III je dobio potpuno novu vizuru središnjeg dijela ove gradske četvrti. Posebno drag projekt će nam biti najavljena izgradnja sunčanog sata u preostalom neuređenom dijelu školskog dvorišta OŠ Tina Ujevića. Razlog tome je taj što će izgradnja tog sata biti financirana vlastitim sredstvima kojima autonomno raspolaže Vijeće Gradske četvrti. Riječ je o vrlo malim sredstvima (oko 5.000 kn godišnje) koja smo štedjeli tri godine. Ovaj projekt realiziramo u suradnji s Osnovnom školom, a nadamo se i najavljenoj pomoći gradske uprave koja bi trebala urediti okolni plato na kojem će se postaviti sunčani sat – nastavlja Šakić. Boljem izgledu ove gradske četvrti, ističe predsjednik, pridonijelo bi i uređenje ‘Male pijace’ ali i okoliša pojedinih zgrada.

UREĐENJE FASADA

– Koristim ovu priliku da pozovem sve stanovnike Baldekina III  da slijede nekoliko lijepih primjera u kojima su stanovnici pojedinih stambenih zgrada uredili fasade i okoliš zgrada i time čitavu našu gradsku četvrt učinili ljepšom i ugodnijom za stanovanje – zaključuje Šakić. Nada se i završetku prije godinu dana započetog uređenja dugo zapuštenih poslovnih prostora na Trgu Andrije Hebranga.

– Tim prostorima upravlja državna agencija AUDIO. Željeli bismo da se napokon prodaju ili da se daju u najam kako bi se stavili u funkciju – zaključuje Šakić.

Projekt gradnje turbo rotora na Baldekinu treba revidirati

I novi čelnici Grada Šibenika priznaju da sadašnja prometna rješenja na Baldekinu nisu najbolja, ali navode kako su vlast preuzeli nedavno, te da će pokušati riješiti probleme.

– Raskrižje Ulice Stjepana Radića i Bosanske ulice na Baldekinu svakako se mora drugačije prometno organizirati te urediti pristupne ceste, prostor za promet u mirovanju i okoliš. Postojeće križanje nije riješeno sukladno pravilima struke, prometni pravci nisu jasno definirani, stoga dolazi do velikog broja konfliktnih točaka unutar križanja. Unutar samog križanja nalaze se i dva pješačka prijelaza na kojima je kretanje pješaka nesigurno, a sam položaj istih utječe na kontinuitet prometa te je potrebno poboljšati protočnost i povećati sigurnost prometa. Stoga će se pristupiti rekonstrukciji križanja, ali potrebno je revidirati projekt turbo – rotora i još jednom sagledati sva moguća rješenja kako bi se križanje uredilo na prometno odgovarajući, ali i financijski prihvatljiv način – priopćili su iz Grada Šibenika. Što se tiče problema prometnog povezivanja Ulice Mandalinskih žrtava i Vukovarske ulice stvar je nešto kompleksnija.

– Problem je imovinsko-pravnog pitanja, a pokrenut je i sudski spor. Poslovni prostori na Trgu Andrije Hebranga su u vlasništvu države, odnosno MORH-a. Grad Šibenik kontinuirano upućuje zahtjeve za dodjelu tih prostora, ali oni dosad nisu ustupljeni – objašnjavaju iz gradske vlasti. Nisu odgovorili hoće li financijski podržati projekt gradnje sunčanog sata ispred Osnovne škole Tina Ujevića, ali ga smatraju dobrom idejom.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.