SAN I DALJE ŽIVI: Kiksa li danas Bistra, eto Šibenika u drugoj ligi!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

San o povratku u drugu ligu na Šubićevcu i dalje živi. Nadu u happy end produžio je Izvršni odbor HNS-a koji se sastao jučer i donio odluku koju su u Šibeniku dočekali s radošću. Naime, u Rusanovoj su potvrdili kako iz 2.HNL moraju ispasti dva kluba (kako sada stvari stoje Solin i Zelina), te da u nju mogu ući dva kluba iz iste treće lige. Sigurni putnik u viši rang je Imotski, koji je osigurao prvo mjesto u 3.HNL jug, dok će drugu ‘vizu’ dobiti ili Bistra, trenutno drugoplasirana u 3.HNL središte, ili Šibenik. Konkretnije, dobije li danas Bistra na svom terenu Udarnik osigurat će drugo mjesto i plasman u 2.HNL. Kiksa li, pak, te je Dugo Selo (također u posljednjem kolu igra kući) preskoči na ljestvici, u viši rang će narančasti.
– Izvršni odbor je na prijedlog Komisije za propise donio odluku da dva kluba definitivno ispadaju iz 2.HNL, te da u nju mogu ući dva kluba iz južne skupine ukoliko Bistra ne stekne uvjete za to, odnosno, ukoliko ne bude minimalno druga na ljestvici 3.HNL središte. Također, ukoliko neki klub, iz bilo kojeg razloga, odustane od igranja sljedeće sezone u 2.HNL, na njegovo mjesto će, potvrdi li danas Bistra drugo mjesto, ući Šibenik – pojasnio nam je Ante Kulušić, dopredsjednik HNS-a i član Izvršnog odbora.

nogomet hnk

Dakle, nada postoji, ne velika, ali je tu. Više ćemo znati nakon završetka današnjih utakmica (sve počinju u 17 sati), a ne bude li dobrih vijesti s kontinenta, ostaje nada da će netko od aktualnih drugoligaša (najčešće se spominju Pomorac i Segesta) odsutati od 2.HNL. Šibenčani, podsjećamo, igraju danas na Šubićevcu protiv BSK Zmaja, ali, s obzirom da susret nema rezultatsku važnost, više će osluškivati što se događa nešto sjevernije.


Pratite nas i na društvenim mrežama: