Primoštenski HNS protiv prodaje stare općinske zgrade

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nakon što je Općinsko vijeće Primoštena na svojoj 2. sjednici donijelo odluku o prodaji stare općinske zgrade, HNS Primošten još jednom želi upozoriti na nelogičnost takve odluke.

Kako tada, tako i danas, protivimo se prodaji ovako vrijednog objekta i postavljamo pitanje – zašto Primošten, koji se često opisuje kao ‘primjer najuspješnije općine’ prodaje svoje nekretnine?

Smatramo da je puno kvalitetnija opcija od prodaje stavljanje takvog objekta u funkciju Općine, bilo kroz iznajmljivanje, bilo kroz bilo koji oblik javno – privatnog partnerstva.

Vjerujemo da su službe Općine Primošten, kako sam načelnik Stipe Petrina voli reći, u stanju iznjedriti takav projekt. 

Ovim putem želimo podsjetiti načelnika da se prodajom vrijednog objekta poput stare općinske zgrade, na tako atraktivnom mjestu, gubi svaki oblik kontrole nad onime što će tamo izniknuti, budući da će, provede li se odluka Općinskog vijeća o prodaji, biti riječ o privatnom vlasništvu. Nažalost, svjedoci smo loših primjera koji su rezultat sličnih odluka svugdje oko nas. Stoga, ne dozvolimo još jednu Marinu Lučicu i Raduču!

Apeliramo na načelnika Općine Primošten da zajedno s predsjednikom Općinskog vijeća i Općinskim vijećem preispita odluku o prodaji.

HNS smatra da se o ovako važnim stvarima, posebno kada se odlučuje o pitanjima od interesa za lokalnu zajednicu, treba pitati mišljenje građana Općine Primošten, što ćemo i učiniti.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.