Predstavnici Svjetske banke posjetili Općinu Tisno

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U okviru projekta Ministarstva zaštite okoliša i prirode – NIP, koji ima za cilj ojačati sektor zaštite prirode na području Republike Hrvatske ulaganjem u područja ekološke mreže NATURA 2000, a financiran je kreditom Svjetske banke, u Općini Tisno jučer je održan radni sastanak s predstavnicima Svjetske banke iz Washingtona Verom Dugandzic i Nathalie Johnson, te gospodinom Igorom Krajtmajerom, voditeljom projekta integracije u EU NATURA 2000 za Hrvatsku.

Načelnik Ivan Klarin prezentirao je projekte koje će Svjetska banka bespovratnim sredstvima financirati na području otoka Murtera.

To su projekt uređenja tematske staze flore i faune otoka Murtera između Tisnoga i Jezera i projekt uređenja prezentacijskog centra za nacionalne parkove i parkove prirode sa područja Šibensko-kninske županije u Betini. Delegacija Svjetske banke obišla je navedene lokacije na otoku Murteru i područje Parka prirode Vransko jezero, glavni ulaz Prosika. Na sastanku se razgovaralo i o drugim projektima koje Svjetska banka financira unutar programa NIP za Republiku Hrvatsku.


Pratite nas i na društvenim mrežama: