POTRESI NA DESNICI: HSP smijenio Stipu Perana: ‘Danijel Srb koristi se staljinističkim metodama’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Stipe Peran, predsjednik Gradske organizacije HSP-a, odlukom vrha stranke smijenjen je s te funkcije, a na njegovo mjesto za povjerenika je postavljen Ante Gaćina. U razgovoru za Šibenski portal, Peran ističe kako ga apsolutno nitko iz središnjice HSP-a nije obavijestio o raspuštanju organizacije niti pojasnio tu odluku. Peran, naime, sumnja kako se sve događa zbog činjenice što se bliže unutarstranački izbori, a predsjednik stranke Danijel Srb teren priprema za osvajanje još jednog mandata.

-Sabor stranke najavljen je za 28. veljače i sve se radi da Srb i ekipa ostanu na svojim pozicijima. Sve pojedinice koji se ne slažu da Srb dobije još jedan mandat na mjestu predsjednika HSP-a se eliminira staljinističkim metodama – govori nam Peran koji smatra da Srb ne zaslužuje još jedan mandat zbog katastrofalnog rezultata stranke na parlamentarnim izborima.

danijel srb

-Ja sam na izborima u svom kvartu Meterize osvojio više glasova nego li on nivou cijele Hrvatske. Ne postoji nikakav osobni animozitet prema Srbu nego su posrijedi njegovi loši rezultati– komentira HSP-ovac te dodaje kako sve ovo vodi potpunom brisanju stranke s političke scene.

Odluka vrha stranke o imenovanju povjerenika u podružnicama u Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji na službenim stranicama HSP-a objašnjena je ‘pripremama za nadolazeće lokalne izbore i osnaživanju stranke’, a Peran je o tim potezima središnjice doznao preko interneta.

-Nikakvu usmenu ni pismenu odluku nisam dobio, iako sam zvao predsjednika kada sam pročitao tu vijest na služenim web stranicama stranke. Ja sam legitimno izabrani predsjednik GO i moj mandat još traje i ovo sve je potpuno nelegalno – zaključuje Peran razočaran što se, kako kaže, stranka hvalila s njim kada je sudjelovao u svečanosti podizanja zastave na 20. obljetnici VRO Oluja u Kninu te kada je spasio branitelja koji se pokušao ubiti, a sada ga, poručuje, ‘odbacuju kao krpu’.

stipe peran 1 2016

-Vrh stranke priprema ljude koji će na Sabor imenovati delegate koji će glasati za Srba. Ja s poltronima ne mogu raditi, ali moja ljubav prema HSP-u ostaje – navodi Peran.

Zanimljivo je kako je za povjerenika u Šibeniku HSP imenovao Antu Gaćinu koji je stranku napustio 2011. godine uoči parlamentarnih izbora zajedno s Tomislavom Čolkom, koji je sada imenovan povjerenikom stranke u Šibensko-kninskoj županiji. Njih dvojica, zajedno s ostatkom članstva u našoj županiji, HSP  su napustili nakon što ih je SMS-om sa stranačkih dužnosti razriješio upravo Danijel Srb, a na lokalne izbore 2013. godine izašli su okupljeni u udrugu ‘Loza’.

ante gacina


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.