Post festum navijačkih sukoba: Gađali kamenjem automobile u vožnji, napali policijsku patrolu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem u Policijskoj postaji Šibenik dvojica 18-godišnjaka, 19-godišnjak, 20-godišnjak i 21-godišnjak su osumnjičeni za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom na štetu pet osoba s područja Kaštela i oštećenja tuđe stvari na štetu 23-godišnjaka s tog područja.

Utvrđeno je da su osumnjičeni 2. studenoga oko 15.10 sati u Šibeniku u Ulici Zapadna magistrala, pri sukobu navijačkih skupina, kamenjem gađali osobni automobil Mazda, splitskih registracijskih oznaka, koji je bilo u pokretu, a u kojemu su, osim vozača, bila i četvorica putnika, čime su izazvali opasnost za život i imovinu oštećenih. Tom prilikom na vozilu su nastala oštećenja procijenjena na nekoliko tisuća kuna.

U Policijskoj postaji Šibenik je dovršeno kriminalističko istraživanje i nad 20-godišnjakom, 22-godišnjakom, 23-godišnjakom, 24-godišnjakom, 25-godišnjakom, 28-godišnjakom, 32-godišnjakom i 35-godišnjakom osumnjičenim za napad na službenu osobu, a 27-godišnjak je osumnjičen za prijetnju, a sve na štetu policijskih službenika ove Policijske uprave.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni tijekom noći 2./3. studenoga u Šibeniku u Ulici Zapadna magistrala, prilikom preprate navijačke skupine, s namjerom ulaska u grad, izašli iz svojih vozila, te silom i prijetnjom napali policijske pri obavljanju službene dužnosti.

Osumnjičeni 27-godišnjak je jučer, 3. studenoga oko 10 sati prilikom privođenja zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika, u prostorijama Prekršajnog suda ozbiljno prijetio uredujućem policijskom službeniku.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.