Nera Gojanović- Kljajić stavila svoj mandat na raspolaganje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tresla se brda rodio se miš. Tako bi se najkraće mogla opisati zategnuta situacija na relaciji Grad-Kazalište u kojima su glavne uloge podijelili gradonačelnik Željko Burić, s jedne strane, i ravnateljica Nera Gojanović-Kljajić, s druge.

Naime, peteročlano Kazališno vijeće jednoglasno je usvojilo financijsko izvješće ravnateljice šibenskog kazališta i time stavilo točku na i svim kuloarskim pričama i čakulama o financijskim malverzacijama te eventualnom razriješenju Nere Gojanović-Kljajić s mjesta ravnateljice HNK Šibenik.

-Pošto je situacija takva kakva jeste, i bez obzira što nismo željeli izlaziti u javnost s ovakvim stvarima dok svjedočimo velikom uspjehu predstave ‘Veliki manevri u tijesnim ulicama’, koja je jučer doživjela veliku premijeru u našoj kazališnoj kući, zaključili smo kako ovo vrlo osjetljivo pitanje financijskog poslovanja treba što prije riješiti – kazao je predsjednik Kazališnog vijeća, Davor Šarić, te nastavio,

-Pregledom svih materijala koje nam je ravnateljica dala na uvid ovo Kazališno vijeće jednoglasno je donijelo odluku kako se u potpunosti slaže s njenim izvještajem i time podržava ono što u njemu piše, odnosno usvaja financijski izvještaj o kojemu se zadnji mjeseci dosta špekuliralo – kazao je Šarić. Ja vam neću reći kako je ovaj završni izvještaj savršen, što i nije, živimo u vremenu recesije i mislim da nema mjesta gdje nešto ne zapinje i šteka, nije mi ni namjera s ove pozicije stati u obranu ravnateljice, ali nepravilnosti zbog kojih je i prozivana mi u izvještaju nismo vidjeli. Trebalo bi možda i realno sagledati zašto je do određenih problema došlo – zaključio je Šarić i time demantirao glasine o razrješenju Nere Gojanović-Kljajić s dužnosti ravnateljice HNK Šibenik.

Nakon što je Šarić završio, riječ je prepustio Neri Gojanović-Kljajić koja je do tada zajedno s  novinarima pozorno slušala ‘presudu’ Kazališnog vijeća.

-Ja ću se ovom prilikom prvenstveno zahvaliti svima vama koji pratite rad našeg kazališta i bez obzira na otrovne strelice upućene na moj račun ja vam ništa ne zamjeram .Vi radite svoj posao, ja radim svoj i tu ne treba puno trošiti riječi. Želja mi je kazati kako za ovaj evidentan uspijeh šibenskog kazališta zasluge nose svi dosadašnji ravnatelji i djelatnici kazališta i nikako se ne procvat kazalište ne može vezati samo uz moje ime – kazala je Gojanović-Kljajić. Što se tiče samog izvještaja koje sam podnijela Kazališnom vijeću isto tako ne bih trošila previše riječi jer u njemu sve piše s tim da ću ovdje, ispred svih vas, svoj mandat staviti na raspolaganje pa neka se i na taj način odluči o mojoj funkciji ravnateljice HNK Šibenik – završila je Nera Gojanović-Kljajić, prebacivši tako lopticu na drugu stranu terena

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: