Modni kutak Marie Kiare: Noć vještica na šibenski način

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Halloween ili po hrvatskom nazivu Noć vještica, slavi se kao zabavni festival koji uključuje maskiranje. Nekom se sviđa nekom ne, a teško da se može prihvatiti po kršćanskoj tradiciji. Ipak, ukoliko bušimo bundeve, ili se odijevamo kao zombiji, vještice, duhovi i slično ne znači da mislimo ‘crno’.

mamamiamoda1
Kako god, osobno volim Halloween, a najdraži dio mi je upravo pripremanje kostima. Što god obukao ili stavio na sebe nikad nije previše, dapače. Nakratko možeš postati bilo tko, najčešće su to mitološki likovi. I sama sam se maskirala sa svojim društvom, zapravo već nekoliko godina držimo tradiciju. Onaj dio kad je spremanje, šminkanje i maskiranje izgleda poput nekog backstagea modne revije na  kojoj će najbolje maske zablistati. Kao i u svakodnevnom smišljanju stylinga i kod maski također treba podjednako mašte i ideje.

Na samom mjestu zabave bude svega, smiješnih ali isto tako i jezovitih kostima. Tako se i ove godine zabava odvijala u Azimutu, a raznolikost kostima uopće nije nedostajala. Moram priznati da su ideje bile originalne, kostimi su me toliko oduševili da sam većinu večeri promatrala i divila se. Rekla bih, streetstyle na halloween način je u Šibeniku i ove godine rasturio! I kako onda ne bi uživao u ovom, pitam se?

PIŠE: Maria Kiara Matić

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.