Mačke s Prvića sterilizirane i vraćene na otok

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Grad Vodice je financirao sterilizaciju mačaka lutalica na otoku Prviću. Naime, na inicijativu mještana uhvaćeno je trinaest mačaka iz Prvić Luke koje su otpremljene u Veterinarsku ambulantu Gardijan d.o.o. u Šibeniku gdje su sterilizirane. Tako se počeo ostvarivati plan Prrrrrvić, otok sretnih mačaka i zadovoljnih ljudi, koji predviđa sustavnu sterilizaciju ničijih mačaka na otoku.

macke-prvic

“Prrrrvić, otok sretnih mačaka” inicijativa je otočana i prijatelja da ostvare zadovoljnu zajednicu i produktivan suživot mačaka i njihovih ljudi.

Na radionici o razvoju lokalne zajednice “Naša zajednica, naša briga i naša odgovornost”, koja je održana u okviru “Kreativnih dana Fausta Vrančića”, pokrenut je projekt  ‘Prrrvić, otok sretnih mačaka’. Kroz savjetovanje sa stručnjacima i literaturom, proučavajući svjetska iskustva, zaključili su da samo jedan način rješava problem dugoročno: sustavna sterilizacija jedinki u sanitarno sigurnim uvjetima i za životinje bezbolnim načinom, kod veterinara.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.