JAVNI POZIV: Ministarstvo kulture otkupljuje knjige i časopise, još 12 dana do isteka roka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Vlasnici nakladničkih kuća registriranih na području Republike Hrvatske i autori vlastitih izdanja, pozor! Ostalo je još točno dvanaest dana do isteka roka za podnošenje ponude za otkup knjiga i časopisa za narodne knjižnice u 2014. godini, a otkupljivač je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

ZA NARODNE KNJIŽNICE

Ministarstvo kulture RH otkupljuje knjige domaćih izdavača (djela suvremene domaće književnosti, publicistike, djela od temeljne vrijednosti za  nacionalnu kulturu, znanost i umjetnost, prijevode suvremene svjetske književnosti, znanosti i umjetnosti). Također, otkupljivat će se izdanja nakladnika koji se pridržavaju Sporazuma o jedinstvenoj cijeni knjige objavljenog tijekom 2013. i 2014. godine.

Nadalje, Ministarstvo neće otkupljivati udžbenike, priručnike, ponovljena i komercijalna izdanja te knjige u digitalnom tisku kao ni ona izdanja nakladnika koji nisu dostavili obvezne primjerke Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Osim knjiga, otkupljuju se i časopisi domaćih izdavača i to časopisi iz područja kulture, društveno – humanističkih područja, te časopisi čije je objavljivanje Ministarstvo kulture RH sufinanciralo u tekućoj godini s tim da nijedan od navedenih ‘oblika’ časopisa ne smije biti stariji od četiri mjeseca na dan prijave na Javni poziv resornog ministarstva.

Svi zainteresirani prijavu mogu podnijeti putem službene internetske stranice Ministarstva kulture ili ovdje.

Sav otkupljeni materijal od strane Ministarstva namijenjen je fondovima narodnih knjižnica diljem Lijepe Naše. Sav zaprimljen materijal neće se vraćati podnositeljima.


Pratite nas i na društvenim mrežama: