Više

  Izvođač odabran, obnova onkologije kreće u rujnu

   

  Početkom rujna kreće obnova onkološkog odjela Opće bolnice Šibenik, potvrdio je ravnatelj šibenske zdravstvene ustanove dr. Željko Burić. Nakon već započetih radova na gradnji Hitnog bolničkog prijama, građevinska mehanizacija će se spustiti i do dnevne onkološke bolnice koja je zajedno s audiologijom poplavila u veljači ove godine. Naime, najteži bolesnici do sada su se liječili u prizemlju zgrade sagrađene davne 1892. godine, pa je poplava bila okidač koji je ubrzao proces početka obnove tog derutnog odjela.

  IZABRAN NAJEFTINIJI

  – Na natječaju je, među četiri pristigle ponude za izvođača radova, odabrana Bučić gradnja kao najjeftinija opcija. Ponudili su 572.000 što je dosta manje nego što smo mi decentraliziranim sredstvima previdjeli za obnovu tog odjela. Sada čekamo da prođe žalbeni rok i da izvođača uvedemo u posao – kazao je dr. Željko Burić, ravnatelj Opće bolnice Šibenik. Naglašava da je rok za završetak radova 45 dana, što znači da bi oboljeli od malignih bolesti već u studenom mogli dostojanstveno primiti kemoterapiju u potpuno novom odjelu.

  – Dnevna onkološka bolnica sada će se proširili na oko 400 metara četvornih prostora, što je otprilike tri puta više nego što smo imali do sada. Pacijenti će napokon imati privatnost, jer ćemo umjesto dosadašnjih dvije, otvoriti nekoliko soba za pacijente – dodao je dr. Burić. U tom istom prostoru otvorit će se i tri subspecijalističke ambulante, dvije onkološke i jedna hematološka.

  PROSTOR ZA NOVE AMBULANTE

  Preseljenjem hematološke ambulante na onkologiju, na internoj poliklinici oslobodit će se prostor za ambulante endokrinologiju i dijabetes.

  Podsjetimo, odjel onkologije svakog dana posjećuje oko dvadeset pacijenata i taj broj konstantno raste. Sedam posto pacijenata dolazi iz Zadarske, a čak 27 posto iz Splitsko – dalmatinske županije.

  Granja nove zgrade za audiološki odjel

  I Audiološki odjel trebao bi dobiti novi prostor. OB Šibenik ima idejni projekt, a o svemu će vrlo brzo raspravljati i čelnici šibensko-kninske Županijske skupštine.

  – Za taj odjel trebala bi se sagraditi potpuno nova zgrada na području sadašnjeg plućnog dispanzera. Naravno, tu bi se smjestila i očna ambulanta, citologija, dermatologija i naša centralna ljekarna koja je početkom gradnje Hitnog bolničkog prijama iseljena – otkriva dr. Burić.

  Rodilište kasni zbog kolektivnih godišnjih

  Malo je zapelo i na otvaranju novog modernog rodilišta Opće bolnice Šibenik. Naime, zbog kolektivnih godišnjih odmora dobavljači još nisu isporučili sav namještaj.

  – Nisu to veliki problemi, događa se. No, sa sigurnošću mogu reći da će svečano otvaranje biti krajem kolovoza ili početkom rujna ove godine. Trebamo još samo malo strpljenja – zaključuje dr. Burić. Posjetimo, u kompletnu obnovu odjela krenulo se krajem studenog 2011. godine, a rušilo se doslovno sve osim vanjskih zidova. Cijela rekonstrukcija koštala je oko sedam milijuna kuna. Građevinski radovi stajali su oko pet milijuna kuna, dok se u opremu utrošilo još 1,8 milijuna kuna. Umjesto dosadašnje jedne rađaonice, odjel će imati dvije sale za porode sa čak tri modrena rađaonska stola.

  Medicina rada poremetila radove na HMC-u

  Zatišje vlada i na gradilištu Hitnog medicinskog prijama na Poliklinici. Svi radovi su stali zbog izmještanja prostorija Medicine rada u adekvatne prostorije.

  – Problem je sada riješen, Medicina rada premještena je u Dom zdravlja, međutim zbog ekstremnih vrućina izvođaču radova odgovara sadašnja pauza – tvrdi dr. Burić. Gradnjom nove Hitne dobit će se 600 metara četvornih novog prostora, a vozila Hitne pomoći imat će jednostavan te direktan pristup iz Ulice Matije Gupca.

  - Advertisment -

  NAJNOVIJE

  Solaris namučio aktulanog prvaka Hrvatske i finalistu PRL-a,...

  Vaterpolisti Solarisa u trećoj su utakmici Premier regionalne lige upisali treći poraz, prvi u domaćem bazenu. Favorizirani splitski Jadran slavio je sa 16:10, uz...

  Konferencija ‘Forum nove generacije – Osnaživanje mladih za...

  U sklopu EU projekta 'EUROPE DIRECT Šibensko-kninske županije' JU Razvojna agencija organizira konferenciju u Šibeniku, u petak, 6. listopada u 12 sati, u prostorijama...

  FOTO Procesijom i svečanom misom obilježen blagdan svetog...

  Dan grada Šibenika i blagdan svetog Mihovila, nebeskog zaštitnika Krešimirovog grada obilježen je u petak velikom procesijom od Katedrale, Kalelargom do Poljane i obale...

  NAJNOVIJE

  Solaris namučio aktulanog prvaka Hrvatske i finalistu PRL-a, Jadran prelomio utakmicu u zadnjoj četvrtini

  Vaterpolisti Solarisa u trećoj su utakmici Premier regionalne lige upisali treći poraz, prvi u domaćem bazenu. Favorizirani splitski Jadran slavio je sa 16:10, uz...

  Konferencija ‘Forum nove generacije – Osnaživanje mladih za održivu Europu’

  U sklopu EU projekta 'EUROPE DIRECT Šibensko-kninske županije' JU Razvojna agencija organizira konferenciju u Šibeniku, u petak, 6. listopada u 12 sati, u prostorijama...

  FOTO Procesijom i svečanom misom obilježen blagdan svetog Mihovila i Dan grada Šibenika

  Dan grada Šibenika i blagdan svetog Mihovila, nebeskog zaštitnika Krešimirovog grada obilježen je u petak velikom procesijom od Katedrale, Kalelargom do Poljane i obale...