Franko Vidović: Zbog HDZ-ovih opstrukcija izlazim iz Gradskog vijeća!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Franko Vidović, šef šibenskog SDP-a izlazi iz šibenskog Gradskog vijeća u koje je na prošlim lokalnim izborima ušao kao  drugi na koalicijskoj listi. Potvrdio nam je to u telefonskom razgovoru, ogorčen, kako kaže, opstrukcijom od strane aktualne gradske vlasti koja je termine sjednica gradskog parlamenta s utorka ili četvrtka, kako je dosad bilo uvriježeno, prebacila na petak. Sličan je komentar, naime, Vidović postavio na svoj Facebook profil, odgovarajući na pitanje o izostanku s današnje sjednice Gradskog vijeća, koje su mu navodno postavili neki građani.

gradsko vijece9

– Petak je jedini dan kad ne mogu sudjelovati na šibenskom Gradskom vijeću jer toga dana moram biti u Saboru i osiguravati kvorum. Budući da primam plaću kao saborski zastupnik, moram biti odgovoran i poštivati obveze na Markovom trgu. Na koncu, sve gradske uprave prije ove aktualne poštivale su obveze saborskih zastupnika koji sudjeluju i u radu Gradskog vijeća i sazivale su sjednice utorkom ili četvrtkom. Sad se to odjednom promijenilo. A, zapravo se radi o tome da kolege iz HDZ-a mene jednostavno ne žele na sjednicama gradskog parlamenta. Pretpostavljam da je to tako jer me se boje, boje se mojih argumenata i onoga što bih mogao reći. Bilo kako bilo, zbog takvih političkih opstrukcija izići ću iz Gradskog vijeća. Mislim da ovakav način političkog spletkarenja nikome ne može donijeti ništa dobro, a ponajmanje građanima. Zato ću imenovati nekog drugog s liste za Gradsko vijeće tko će preuzeti moje vijećničko mjesto – kazao je Vidović.

Na njegovo preozivke oglasio se i predsjednik Gradskog vijeća Ivica Poljičak koji je Vidovcića pozvao da mu ‘preko Facebooka pošalje datume koji mu odgovaraju za sjednice GV-a.’


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.