FOTO VIJEST: Jesmo li sigurni i u moru od minsko-eksplozivnih sredstava?

U uvali Minerska, ispred plaže koja je uređena za prošlogodišnji Terraneo, jedan od naših čitatelja, inače strastveni ronilac, istražujući podmorje na dubini od četiri do pet metara, pronašao je i ručnu bombu M-75, no bez upaljača. Iz tog je razloga bezopasna, no navodi naš čitatelj, nimalo je nije lijepo za vidjeti.

minerska_podmorje

minerska_vatrogasci

Upravo zato poslao nam je fotografiju želeći apelirati na građane da se zaostalih eksplozivnih naprava ne rješavaju bacajući ih u more, no trebalo bi apelirati i na policijske čelnike. Jer očito je da nam opasnost, osim na kopnu, od zaostalih eksplozivnih naprava vreba i pod morem što dokazuje da su nam akcije čišćenja podmorja itekako potrebne.

minerska_morska_zvjezda

minerska_sidro

Podsjetimo, kako MUP još uvijek provodi preventivnu akciju ‘Manje oružja, manje tragedija’ koja se provodi i u našoj županiji, stoga ako posjedujete ili ste pronašli neku od oružanih naprava, predajte je policiji. Ne dopustite da se vaš okoliš onečisti i ne dozvolite neke nove tragedije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.