FOTO: Šibenčanka Matea Erceg: Majka, novinarka, blogerica, model i buduća učiteljica – sve sa samo 23 godine!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenska novinarska scena ovog ljeta dobila je novo lice. Mlada i prekrasna Matea Erceg kao novinarka i voditeljica Televizije Šibenik nije mogla proći nezamijećeno.

Mateu smo, stoga, odlučili malo bolje upoznati i iznenadili se kada smo saznali da se iza lijepog lica i širokog osmijeha krije buduća učiteljica, aktivna blogerica, model, asistentica dramske radionice te mama trogodišnjeg dječaka Marka.  A sve to sa samo 23 godine!

U novinarske vode na lokalnoj televiziji Matea je zakoračila prije tri i pol mjeseca gdje trenutno radi u marketingu te kao voditeljica vijesti. Biti ispred kamere, priča nam Šibenčanka, nije joj teško palo budući da je s javnim nastupom ‘koketirala’ još kao dijete.

GLUMA JOJ POMOGLA DA SE OSLOBODI TREME 

matea_erceg

 

matea_erceg2

-Cijeli sam život naginjala nekim oblicima javnog nastupa. Još u vrtiću i kroz osnovnu školu glumila sam u predstava te sam pokazivala interes prema javnom nastupu. U osnovnoj školi prijavila sam se u srednjoškolsku dramsku radionicu ‘Virko’ koju vodi Pero Mioč. On je tek pola godine kasnije saznao da sam ja zapravo osnovnoškolka jer sam mu to zatajila – smije se Matea.  Zahvaljujući barba Peri, zavoljela je glumu koja joj je, govori nam, pomogla da se oslobodi treme pred javni nastup, a u budućnosti će Matea asistirati Mioču u njegovim radionicama.

-Kada sam upisala Učiteljski studij na Filozofskom u Splitu, istovremeno sam se upisala u glumački studio ‘Play drama’ kod Elvisa Bošnjaka što mi je bilo jedno prekrasno iskustvo.  Da se oslobodim treme mnogo mi je pomogla i Govornička škola ‘Ive Škarića’ koju sam pohađala tijekom srednje škole – prepričava nam 23-godišnjakinja koja je na prvoj godini fakulteta rodila sina Marka. Premda je mlada postala majkom, Matei je upravo to dalo dodatni poticaj da fakultet privede kraju.

-Nije bilo niti malo lako. Svi su mi govorili da ću teško spojiti majčinske i fakultetske obveze, ali upravo me to dodatno motiviralo.Naravno, ne bih uspjela bez supruga koji mi je bio velika podrška tijekom studiranja. Danas, kada to prepričavam prijateljicama i curama koje su mlađe od mene, kada čuju moju priču, i one shvate da se sve može kada se hoće – naglas razmišlja naša sugovornica koju samo jedna godina dijeli do diplome učiteljice razredne nastave.

OPUŠTENA U RAZREDU 

Praksu je u školi s djecom već odradila pa kaže kako se jednog dana vidi u toj ulozi.

-Praksu sam imala u OŠ Vidici i bilo je prekrasno. Naravno, teško je raditi s 30 različite djece, ali ujedno je najljepše biti okružen s djecom. Kada uđem u razred opuštena sam, atmosfera je odlična, iako sam malo preblaga… (smijeh)Dan-danas kada me vide na ulici, pozdravljaju me, dijele komplimente i hvale se kako su me vidjeli na televiziji –  veli Matea.

Uz majčinske i poslovne obveze, mlada 23-godišnjakinja je i model. Upravo je par sati prije našeg razgovora, doznala kako će nositi revije sve tri večeri nadolazećeg Fashion.hr-a u Zagrebu.

mateaerceg3

-Od svih oblika javnog nastupa, manekenstvo mi nikad nije bilo napameti. Na kraju se ispostavila ona stara poslovica ‘nikad ne reci nikad’. Slučajno sam se našla na jednom castingu u Zagrebu gdje me primijetila Tihana Harapin Zalepugin, vlasnica modne agencije Talia, i tako su počeli moji prvi angažmani – sjeća se Matea te dodaje kako je zahvalna svojim kolegama na televiziji koji joj izlaze ususret kad god ima revije ili castinge.  Zbog svih obveza, u posljednje vrijeme mlada je Šibenčanka zapostavila svoj blog Miss Kitsch na kojem piše o novitetima u kozmetici,  savjetima za ljepotu…

mateaerceg1

-Blogu se treba itekako posvetiti, ali trenutno, nažalost, ne stižem pisati. Volim pisati, to jedna od mojih strasti i kako sam velika zaljubljenica u kozmetiku spojila sam to dvoje. Trudim se da svaki post ima neku svoju smislenu cjelinu te da ljudi koji ga čitaju i nešto nauče o nekom proizvodu i slično –  otkriva Matea.

Na kraju je pitamo, u čemu je tajna njezina uspjeha, kako stiže pomoriti sve obveze?

-Haha, ni sama ne znam. Ne volim mlade ljude koji nisu ambiciozni i koji grintaju da im je teško. Istina, moja je sreća što sam okružena ljudima koji me podržavaju u svemu što radim, ali mislim da se zaista sve može kada se hoće. Radim ono što volim i u čemu uživam – poručuje Matea.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.