FOTO: Radovi Šibenčanki Sanje L. Kulušić i Sanje Baljkas među 310 najboljih fotografija svjetskih autora na 36. Zagreb salonu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Svečano otvorenje 36. Zagreb salona – međunarodne izložbe fotografija najavljeno je za danas s početkom u 19 sati, u Zagrebu. Riječ je o izložbi duge tradicije (prva izložba datira još od 1910. godine). Na izložbi će biti prikazane fotografije kreativnih domaćih i svjetskih fotografa, a osim svečanog otvorenja u zagrebačkom Muzeju Mimara, fotografije će se moći razgledati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, te u Muzeju grada Šibenika.  

310 NAJBOLJIH FOTOGRAFIJA SVIJETA

Na Salon se prijavilo 203 autora iz 39 zemalja, sa ukupno 2177 fotografija. Nakon žiriranja, primljeno je 166 autora i 754 fotografije, od čega će biti izloženo 310 najboljih fotografija.
 
Fotografije će biti izložene  na tri lokacije u dva grada i to u zagrebačkom Muzeju Mimara gdje će biti izloženo 160 fotografija, zatim u zagrebačkoj Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici gdje će se moći razgledati 100 fotografija, te u Muzeju grada Šibenika gdje bit će izloženo 50 fotografija. 

Trideset i šesto izdanje dugovječnog Zagreb salona posvećenog fotografije posebno je zanimljivo za Šibenik koji se može pohvaliti da se među 310 odabranih radova našlo mjesta za dvije šibenske fotografkinje. Tako će se u društvu 160 najbolji radova svjetskih autora moći razgleadti i radovi Šibenčanki Sanje Lydije Kulušić i Sanje Baljkas.

sanja baljkas zagreb salon mimara fotografija

IZLOŽBE OD DO

Izložba će u Muzeju Mimara biti otvorena od 11. do  28. studenog. U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici fotografije će se moći pogledati od 11. do 25. studenog, a u Muzeju grada Šibenika, nakon otvorenja, fotografije će biti izložene od 27. studenog do 14. prosinca.  
 
Članovi međunarodnog žirija 36. Zagreb Salona bili su: Vinko Šebrek (počasni predsjednik Fotokluba Zagreb i AFIAP, ESFIAP – Hrvatska), Leena Saarela (izvršna urednica magazina Kamera-lehti – Finska) i Milan Živković (glavni i odgovorni urednik časopisa ReFoto – Srbija).

 

Foto izvor: Facebook stranica Sanja RedCat


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.