Foto: ‘Ovo je vaša pobjeda i nikome je ne dajte’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U Mandalini se prvi put obilježava ovaj značajni ratni podvig koji je nažalost danas skoro zaboravljen. Ne želeći da padne u zaborav istinsko herojstvo i domoljublje svojih sumještana, Mandalinjani su ove godine po prvi put organizirali proslavu kojom sve naraštaje žele podsjetiti na akciju o kojoj bi se po riječima mnogih trebalo puno više znati i pričati.

mandalina 1

‘Dogodi se recimo na netko uništi jedan ili dva tenka i postane heroj, a vi što ste praktički golim rukama zarobili 39 brodova ostali ste nespomenuti i to je jedna velika tragedija – kazao je Vukošić, te nastavio:

-Ovo je akcija koju su desetak ljudi sami organizirali i zato im veliko hvala.Od nas u policiji su dobili jedan top i nekoliko pušaka. Kad je počeo napad rekli smo im da najprije gađaju desni dio zgrade u kojoj su bili KOS-ovci i onda što bude. Oni ne samo da su držali cijelu Mandalinu već su sve civile rasporedili po skloništima i na kraju zarobili brodove koji bi dva dana kasnije razmjenom otplovili za Boku Kotorsku. To danas nitko ne spominje. Ovo je vaša pobjeda i kao što smo i mi ponosni na to budite i vi i ne dajte da vam je itko uzme – poručio je na kraju Nikola Vukošić.

mandalina 2

Okupljenima se obratio i Božidar Brnić Boće koji se isto tako prisjetio tih važnih dana za Mandalinu, Šibenik i cijelu Hrvatsku te se prisjetio i svih Mandalinjana koji su ostavili svoje živote za Hrvatsku,

mandalina 3

te na kraju i dogradonačelnik Šibenika Nikica Penđer koji je kazao:

-‘ Velika mi je čast biti ovdje jer kako sam i ja jednim dijelom iz Mandaline to me čini još ponosnijim na ovaj veliki podvig i iskreno se nadam da se i dogodine vidimo na istom mjestu’.

mandalina 4

Sve okupljene je,uz neizostavan fažol kojeg nije manjkalo, zabavljala klapa Lanterna.

mandalina 5

mandalina 6

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.