FOTO: Održana tradicionalna smotra vinara u Šibenskoj narodnoj glazbi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Smotra malih vinara Šibensko- kninske županije, 14-ta po redu, održala se jučer u Šibenskoj narodnoj glazbi. Prijavilo se 15 vinara te dva van konkurencije: cabernet i pošip. O pobjednicima je odlučivalo povjerenstvo u sastavu Ivan Rude, predsjednik, Dušan Šarac, član i Milan Jakšić Bimbo, član.

Daleko najbolje ocijenjeno vino bio je cabernet Mile Maleša. U kategoriji plavina prvo mjesto osvojio je Luka Viljac, drugo Ive Čvrljak, a treće Zvone Kravar.

noc_mladog_vina2

martinje_u_glazbi

U kategoriji babića prvo mjesto osvojio Filip Nakić, drugo Lovor Bujas, a treće Krste Spahija.

Svi su dobili simbolične poklone Vinoplod vinarije Šibenik, a pobjednici još i “Zlatni mastil” Ale Guberine. Predsjednik stručnog povjerenstva istaknuo je da su svi koji su ove godine pravili vino heroji jer se poklopilo više loših preduvjeta. Okupljeni u ŠNG, koje je te večeri zabavljao poznati šibenski trubadur Vladja Nalis, posebno su pozdravili Ivana Rudu, predsjedničkog kandidata, a čestitke je primao i Dušan Šarac, skladatelj upravo proglašene najbolje dalmatinske skladbe svih vremena ‘Dalmacija u mom oku’.

noc_mladog_vina3

 

noc_mladog_vina_glazba1

 

Rude je obećao da će, ukoliko pobjedi na izborima, ŠNG postati predsjednička glazba. Druženje ljubitelja i proizvođača vina u dobrom je raspoloženju trajalo do tri sata ujutro.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.