FOTO: Na Zlarinu otvoren Festival hrvatskog otočnog proizvoda, došao i Milan Bandić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ovogodišnji Festival hrvatskog otočnog proizvoda otvoren je sinoć na Zlarinu. Organiziraju ga Šibensko – kninska županija u suradnji s Gradom Šibenikom i Turističkim zajednicama Grada, Županije i otoka Zlarina.

Proizvode je izložilo sedam izlagača s oznakom HOP iz Šibensko – kninske županije, te proizvođači iz Vela Luke, iz Orebića i iz Salija na Dugom Otoku. Predstavljeni su i proizvodi budućih nositelja HOP s Krapnja i Zlarina.

zlarin222

U prigodnim govorima  otvorenja Festivala obratili su se gradonačelnik Željko Burić i župan Goran Pauk koji je iskazao zadovoljstvo  manifestacijom koja okuplja i promovira  otočne proizvode i proizvođače.

„ Cilj nam je vraćati život otocima, a proizvodnja je jedan od presudnih elemenata opstanka života na otoku.“, rekao je gradonačelnik Burić, dodajući da je svaka inicijativa ovakve vrste pohvalna. „Grad Šibenik je u obnavljanje komunalne infrastrukture na Zlarinu nakon nevremena koje se dogodilo prošle zime uložio više od  milijun kuna,  na jesen će biti otvorena i igraonice za najmlađe Zlarinjane,  a planira se i realizacija Hrvatskog centra koraljarstva, zaštitnog znaka ovog otoka.“, rekao je Burić.

zlarin333

“Cilj je Festivala promicati otočne proizvode i život na otocima jer riječ je o proizvodima koji su odraz naše tradicije i specifičnosti prostora u kojem živimo i dobar način da se kroz njih pokažemo i dokažemo i Europskoj uniji.”, kazao je šibensko-kninski župan Goran Pauk.

Podršku manifestaciji dao je i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić . te Ljubica Ajduković Ugarković, voditeljica Službe za politiku razvoja otoka Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, ujedno i voditeljica projekta Hrvatski otočni proizvod.

Za posjetitelje je upriličen i zabavni program uz nastupe klape Cima te KUD-ova Koralj sa Zlarina i Sveti Juraj iz Primoštena. Nastavak manifestacije je u subotu uz obilazak Muzeja budućeg Hrvatskog centra koraljarstva, te uz tradicionalnu zlarinsku Brudetijadu koja će se održati u večernjim satima.


Pratite nas i na društvenim mrežama: