FOTO: ‘Mini vatreni’ remizirali s Turcima, u gerilskoj akciji planula zastava HNS-a

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Lijepo ispunjeni Šubićevac svjedočio je danas kvalifikacijskoj utakmici U-19 selekcija Hrvatke i Turske, koja je završila s miroljubivih 0:0, čime su obje reprezenatcije izborile nastavak kvalifkacija za Europsko prvenstvo u Grčkoj dogodine, ‘Mini vatreni’ kao prvi, Turci kao drugoplasirani.

hrvatska turska reprezentacija6

hrvatska turska reprezentacija10

Bila je to prva utakmica neke nacionalne selekcije u Šibeniku nakon punih 11 godina pa ne čudi što se na tribini okupio respektabian broj gledatelja. Bila su tu i neka poznata nogometna imena, poput Marjana Vlaka, a okupila se i lokalna politička elita. Sve u svemu bio je to lijep sportski događaj na Šubićevcu i nadamo se kako će HNS Šibenik imati u vidu i za neka buduća domćinstva.

hrvatska turska reprezentacija duje caleta car

hrvatska turska reprezentacija17

Šteta jedino što je izbornik  Hrvatske Zoran Vulić iskazao manjak osjećaja za domaću publiku jer je jedinog šibenskog igrača u reprezentaciji Duju Ćaleta Cara, inače standardnog u prvih 11, posjeo na klupu, udjelivši mu tek posljednjih petnaestak minuta. Kad je napokon ušao, dočekan je velikim pljeskom okupljnih.

hrvatska turska reprezentacija12

hrvatska turska reprezentacija11

hrvatska turska reprezentacija1

Što se tiče same utakmice, gledali smo dva različita poluvremena. U prvom su ‘kockasti’ bili bolji i imali veći broj prilika, da bi se u drugom poluvremenu mladi Turci bili opasniji i nekoliko puta ozbiljno zaprijetili. Na koncu su, kako smo kazali, i jedni i drugi bili zadovoljni konačnim ishodom.

hrvatska turska reprezentacija9

hrvatska turska reprezentacija2

Inače, u 60. minuti zbila se svojevrsna gerilaska akcija. Naime, izvan stadiona, iza južnog gola, doletjelo je nekoliko baklji, a u tom ‘performansu’ planula je i zastava Hrvatskog nogometnog saveza. Bio je to očito još jedan iskaza nezadovoljstva navijača prema vrhuški HNS-a.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: