FOTO: Kako doživjeti stotu? Svako jutro popiti jednu rakijicu!

Veselo je danas bilo u Cvjetnom domu. Uz kolače, tortu i glazbu, proslavljen je 100. rođendan korisnika Doma za starije i nemoćne Paška Vrcića. Unatoč poznim godinama, stogodišnjak je danas uživao u pažnji koju je dobivao sa svih strana, slavljeničku tortu presjekao je uz pomoć dvije kćerke i dva sina, a djedu je ‘sretan rođendan’ poželjelo devet unučadi i isti toliko praunučadi. Glavno pitanje na koje je gospodin Paško danas odgovarao bilo je u čemu je tajna njegove dugovječnosti.

 GANJAO ČOBANICE

– Tajna dugovječnosti je u tome što se dosta trošim – kazao je Paško, inače dugogodišnji lugar rodom iz Konjevrata. S novinarima se našalio kako je cijeli život ganjao čobanice, a mi smo od glavne sestre Cvjetnog doma Anđele Šišak doznali kako ovaj stogodišnjak svaki dan započinje bićerinom rakije.

 SVAKO JUTRO, JEDNA RAKIJA

– To je valjda njegova tajna, svako jutro jedna rakijica. Gospodin Paško naš je korisnik već 12 godina, uvijek je optimističan, spreman dati savjet mladima i uvijek, ali uvijek, odjeven u odijelo. Pravi je gospodin – puna riječi hvale bila je sestra Anđela. Slavljeniku su kolege iz Doma posvetile nekoliko stihova, a stogodišnjak je svima okupljenima zaželio da dožive stotu baš kao i on.

Uz gospodina Vrcića, slavila su danas i 32 korisnika Cvjetnog doma koji su rođendan proslavili u mjesecu studenom. Svima njima Šibensko-kninska županija na čelu sa županom Goranom Paukom poklonila je paket s kolačima i prigodnu čestitku, dok je ravnatelj Doma Tomislav Ninić kazao kako u ovakvim danima ljudi treće životne dobi pokazuju da itekako žive, a otkrio nam je da se, usprkos godinama, iza zidova Cvjetnog doma rađaju i nove, ili obnavljaju stare, ljubavi.

Cijelu fotogaleriju pogledajte OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.