FOTO: Josipa Silov najbolji strijelac završnog turnira najboljih kadetskih ekipa Europe

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Kadetkinje ŽKK Vodice zauzele su osmo mjesto na završnom turniru najboljih kadetskih ekipa održanom u mađarskom gradu Sopronu, a pravo nastupa na turniru izborile su kao aktualne kadetske prvakinje Hrvatske.

Djevojke trenera Bore Vukovića u grupi su izgubile od češke BA Sparte iz Praga (64:75), prvaka Mađarske Daraszak Akedemie iz Soprona (51:72), te talijanske Reyer iz Venecije (43:74), nakon čega ih je čekalo razigravanje za plasman od petog do osmog mjesta. Tu su doživjele nova dva poraza, u produžetku od prvakinja Rusije Glorije iz Moskve (60:71), te od latvijske BJBS Radzene iz Rige (55:61).

zkk vodice 1

Bez obzira što su završile posljednje na turniru, sam plasman na završnicu velik je uspjeh za vodičke košarkašice, a svakako valja istaknuti kako je njihova kapetanica Josipa Silov bila najbolji strijelac turnira.

zkk vodice 3

ŽKK Vodice na završnom je turniru nastupio u sljedećem sastavu: Ivana Mišura, Matea Mijat, Anet Mrdalj, Josipa Silov, Andrea Ivešić, Luciana Deur, Josipa Ivas, Petra Bašić, Lucija Skorić, Lorena Mihić, Ivana Bumber i Dora Filipi.

Inače, po povratku iz Mađarske, Vodičanke su u Sloveniji odigrale dvije utakmice međunarodne U-15 lige. I slavile su u obje. Prvo su u Celju sa 72:43 svladale ŽKK Athlete, a onda u Grosuplju ŽKK Grosbasket 69:44. ŽKK Vodice vodeće su u ligi sa četiri pobjede iz četiri utakmice.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: