Više

  FOTO: Jadrijaši nisu boduli, a pobijedili na ‘Bodulskim pripetavanjima’!

   

  Prema očekivanju, Jadrija je uvjerljivi pobjednik sedmog izdanja popularne sportsko-zabavne manifestacije ‘Bodulskih pripetavanja’. Nakon Prvić Luke i Zlarina, upravo je Jadrija bila domaćin trećeg i završnog nadmetanja, čiji su natjecatelji iskoristili prednost domaćeg terena i okitili se titulom ukupnog pobjednika s 21 bodom prednosti ispred ekipa Kaprija i Zlarina koje su s identičnim brojem bodova podijelili drugo mjesto.

  ‘NAPALJENI’ KAPRIJANI

  Poseban šušur bio je prisutan od ranih poslijepodnevnih pa do kasnih noćnih sati u ovom omiljenom šibenskom kupalištu i gradskoj četvrti. Jadriju su brojnim brodicama okupirali boduli sa šibenskih otoka i pridružili se brojnim Šibenčanima koji ljeto, posebno u dane vikenda provode u svojim tamošnjim vikendicama i kabinama. Na šest različitih borilišta snage su odmjeravali natjecatelji iz šest ekipa, u želji da svome otoku prikupe što više bodova i osiguraju što bolji plasman. Posebno ‘napaljeni’ na Jadriju stigli su Kaprijani, koji su nakon dva kruga natjecanja bili vodeći u ukupnom poretku, s dva boda prednosti ispred Jadrije, a motiva nije nedostajalo ni Zlarinjanima na trećem mjestu, s bodom manje od Jadrije, te su ove tri ekipe bile u igri za konačnom pobjednika.

  Nakon prve završene discipline – štafetnog plivanja, Jadrija je drugim mjestom iza pobjedničke ekipe Prvić Luke, preskočila Kaprije u ukupnom poretku. Do osjetnije prednosti nad Kaprijem Jadrijaši su stigli drugim mjestom u muškom kartanju, dok su Kaprijani poraženi već u kvalifikacijama. Dodatni bijeg na vrhu ljestvice domaćoj ekipi omogućili su, pak, Dunja Hrabrov i Silvija Klisović s novim sedam bodova pobjedom u trešeti i briškuli, u disciplini kartanja pripadnica ljepšeg spola. A upravo je ova disciplina bila itekako atraktivna, jer su žene pokazalo zavidno kartaško znanje, ništa slabije od muškog. Čak su žene kartajući pokazale bogatiji vokabular dalmatinskog temperamenta od muškaraca. I dok su pobjednice Dunja i Silvija tijekom igre uglavnom šutjele, od njihovih protivnica, među ostalim, moglo se čuti: ‘Neće karta, mater joj j…’. ‘Nikad gore karte u životu nisam imala’. ‘Jebenti dinare’. ‘Ajme meni šta si kraja špadi bacila’. ‘Hebote, opet imaju sve karte’. ‘Ajme, nisam brojila punte, ‘enti, neću gospu’. ‘Inti mater, zaboravila sam akužati’. ‘Nemoj me slikavati, čekaj dok frizuru namistin’…

  TEŠKO JE ŽIVJETI NA OTOKU

  A kad su vrijedni organizatori i suci Anton Dobra i Emil Guberina zbrojili bodove nakon vaterpolskog i nogometnog natjecanja, u kojima su također trijumfirali Jadrijaši, pitanje pobjednika bilo je riješeno i nakon završetka balota i potezanja konopa.

  Shvativši da je pobjeda Jadrije neupitna, svoje razočarenje nije krio jedan Kaprijanin s majicom na kojoj je pisalo ‘Teško je živjeti na otoku’.

  – Ma nije u redu da Jadrija pobijedi na Bodulskim pripetavanjima. Jadrijaši su redom Šibenčani i oni nisu boduli, pa bi se trebali natjecati izvan konkurencije. Mi pravi otočani jedva sastavimo momčadi za natjecanje, a Jadrija dovode pola Šibenika, igrače koji nemaju veze s Jadrijom, pa im je lako pobjeđivati – izjadao nam se simpatični Kaprijanin.

  A tuga među Kaprijanima dodatno se uvukla nakon što je Jadrija slavila i u balotama. Poraz od ljutog suparnika pogotovo je teško pao popularnom Cveli Radovčiću, najboljeg kaprijanskom balotašu koji već gotovo pola stoljeća živi u Njemačkoj, a redovit je sudionik ‘Bodulskih pripetavanja’.

  – Slobodno napišite da sam najbolji hrvatski igrač u balotama, unatoč ovim porazima od Jadrije i Zlarina – nije se dao Cvele Radovčić.

  Odličan dan na domaćem terenu, Jadrijaši su zaključili i s pobjedom u potezanju konopa, svladavši u finalnoj seriji Prvić Luku i Kaprije, te tako u ovom završnom obračunu slavili u čak pet disciplina.

  – Uspješno smo priveli kraju još jedno izdanje ‘Bodulskih pripetavanja’, unatoč skromnim sredstvima na raspolaganju. Poznato je da su zbog besparice mjesnih odbora igre bile reducirane, pa se tako nisu održale u svim mjestima kao prijašnjih godina, a i Krapanj je iz istih razloga otkazao sudjelovanje. No, najvažnije je da smo se zajedno družili i da je sve proteklo u redu, bez najmanjeg incidenta – zadovoljan je nakon proglašenja pobjednika i podjele nagrada bio Anton Dobra, predsjednik Organizacijskog odbora Bodulskih pripetavanja.

  Finale Pripetavanja u slikama pogledajte u FOTOGALERIJI

  Konačni poredak

  U konačnom poretku Jadrija je sa  104 osvojenim  bodova osvojila prvo mjesto. Drugo mjesto podijelili su  Kaprije i Zlarin sa 83 boda. Slijede Prvić Luka sa 72, Žirje sa 66 i Prvić Šepurina sa 54 boda.

  Evo i konačnih pobjednika po disciplinama. Balote: Jadrija i Kaprije po 16 bodova; Žensko kartanje: Žirje 17 bodova; Muško kartanje: Šepurine 16 bodova; Nogomet: Kaprije 18 bodova; Vaterpolo: Jadrija 19 bodova. Potezanje konopa: Jadrija 21 bod. Plivanje: Prvić Luka 18 bodova.

  - Advertisment -

  NAJNOVIJE

  Konferencija ‘Forum nove generacije – Osnaživanje mladih za...

  U sklopu EU projekta 'EUROPE DIRECT Šibensko-kninske županije' JU Razvojna agencija organizira konferenciju u Šibeniku, u petak, 6. listopada u 12 sati, u prostorijama...

  FOTO Procesijom i svečanom misom obilježen blagdan svetog...

  Dan grada Šibenika i blagdan svetog Mihovila, nebeskog zaštitnika Krešimirovog grada obilježen je u petak velikom procesijom od Katedrale, Kalelargom do Poljane i obale...

  U subotu koncert Gradskog komornog orkestra ispred krstionice...

  Gradski komorni orkestar Šibenik u povodu Dana grada Šibenika i blagdana svetog Mihovila, održat će koncert u subotu, 30. rujna s početkom u 19...

  NAJNOVIJE

  Konferencija ‘Forum nove generacije – Osnaživanje mladih za održivu Europu’

  U sklopu EU projekta 'EUROPE DIRECT Šibensko-kninske županije' JU Razvojna agencija organizira konferenciju u Šibeniku, u petak, 6. listopada u 12 sati, u prostorijama...

  FOTO Procesijom i svečanom misom obilježen blagdan svetog Mihovila i Dan grada Šibenika

  Dan grada Šibenika i blagdan svetog Mihovila, nebeskog zaštitnika Krešimirovog grada obilježen je u petak velikom procesijom od Katedrale, Kalelargom do Poljane i obale...

  U subotu koncert Gradskog komornog orkestra ispred krstionice Katedrale

  Gradski komorni orkestar Šibenik u povodu Dana grada Šibenika i blagdana svetog Mihovila, održat će koncert u subotu, 30. rujna s početkom u 19...