FOTO: HDZ-ovi europarlamentarci oštro kritizirali Milanovićevu Vladu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U Solarisu je večeras održan predizborni skup HDZ-ovih kandidata za predstojeće izbore koji će se održati 25. svibnja. Andrej Plenković, Ivana Maletić i Željana Zovko predstavili su šibensko-kninskim HDZ-ovcima svoje europarlamentarne ciljeve.

U svojim su se govorima oštro obrušili na aktualnu Vladu Zorana Milanovića koju su kritizirali zbog gospodarskog pada, odljeva mladih i nesposobnosti da iskoristi novčana sredstva iz europskih fondova.

HDZ-solaris_eu izbori

GRIJESI MILANOVIĆEVE VLADE

-Ne želimo da nam mladi odlaze, da se događa nova migracija ‘mozgom za poslom’ u kojoj nam obrazovani mladi stručnjaci, naša budućnost, odlaze iz zemlje. Našu Vladu to ne boli, ali nas da. Ova nas Vlada uvjerava u gospodarski rast, govoreći da postoje investitori izvana, pa tragaju za njima u ove dvije i pol godine. Niti jedna europska država nije se iz krize izvukla stranim investitorima već vlastitim, malim poduzetnicima – poručila je Maletić te dodala kako kralježnicu gospodarstva Europske unije čine mikropoduzetnici koji zapošljavaju jednog do devet radnika.

-Takvi poduzetnici čine kralježnicu i hrvatskog gospodarstva, ali mi za njih ne marimo. Još jedna laž ove Vlade je povlačenje sredstava iz EU fondova, a činjenica je da nam je ostalo neiskorišteno 1,8 milijardi kuna iz pretpristupnih fondova dok nismo bili članica Unije te još 3,5 milijarde koje sada imamo na raspolaganju. Tu nas je dovela ova Vlada – istaknula je HDZ-ova europarlamentarka. Nositelj HDZ-ove liste broj 6 za Europski parlament, Andrej Plenković, kazao je kako bolji politički trenutak za europske izbore nije mogao biti.

MILANOVIĆEVA VLADA IZNEVJERILA SVOJE BIRAČE

-Ova je Vlada iznevjerila svoje birače, a svih 11 ljudi na našoj listi svojom stručnošću ima magnetsku snagu otvaranja prema biračima i van našeg članstva – smatra Plenković.

andrej_plenkovic

Kritikama na račun Milanovićeve administracije pridružili su se i lokalni HDZ-ovci. Predsjednik šibensko-kninskog HDZ-a Ante Kulušić i večeras je poručio kako su europski izbori ‘prilika da birači Milanoviću pokažu što misle o 2,5 godine njegova nesposobnog mandata’.

Kažimo kako večerašnji predizborni skup nije bio toliko posjećen kao što je to inače uobičajeno za stranačka okupljanja HDZ-ovaca.

HDZ-solaris


Pratite nas i na društvenim mrežama: