FOTO: EKSKLUZIVNO: Idejni projekt za uređenje stadiona na Šubićevcu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Stadion na Šubićevcu nije potrebno izmjestiti na periferiju grada, može se urediti i postojeći na Šubićevcu, za što već postoje i projekti- jednoglasni su gradonačelnik Šibenika Željko Burić i direktor HNK Šibenik u ostavci  Novica Ljubičić.

IMG_1338

– Ideje o uređenju stadiona na Šubićevcu postoje od kako se on i izgradio, a 1994. godine projekt je izradila tvrtka Izgradnja. Bilo bi dobro stadion urediti barem približno prema tom projektu. Osnovna ideja je da se sruši istočna tribina, ispod nje naprave moderne svlačionice koje bi zadovoljavale  standarde odigravanja europskih utakmica. Tu bi bila i VIP loža koja je također obavezna. Izgradili bi se i poslovni prostori na istočnoj tribini. Dakle, igrači bi na teren izlazili iz svlačionica ispod tribine. Nadalje, cijeli teren pomakao bi se devet metara prema zapadu. Iza gola prema jugu izgradila bi se nova tribina za gostujuće navijače. Ispod nje bila bi velika garaža s dvadesetak VIP parkirnih mjesta, te za dva autobusa, što je uvjet za održavanje europskih utakmica. Naravno, sve bi tribine bile natkrivene. U postojećoj zgradi ostavili bi svlačionice za pogon HNK Šibenik i za upravu, ove ispod istočne tribine koristile bi se samo za utakmice. Tako bi dobili moderan stadion, s pomoćnim terenom čije uređenje je već počelo, ne bi se više događalo da stranci, poput Norvežana prije neki dan, pitaju ima li većih svlačionica. Idelalno bi bio  stadion kapaciteta od osam do 10 tisuća gledatelja. Naravno, sve to bi trebao pokrenuti Grad Šibenik, oni su vlasnici i kluba i terena- kaže Novica Ljubičić.

IMG_1339

Projekt koji je izradila tvrtka Izgradnja 1994. godine, dok je predsjednik kluba bio Gojislav Krnić, bio je i opsežniji, a ponovno je bio aktualiziran 203. godine. Kako neslužbeno doznajemo, tada je za poslovne prostorije na istočnoj tribini bio zainteresiran i Lidl.

IMG_1341

Ideja o uređenju postojćeg stadiona sviđa se i gradonačelniku Buriću.

IMG_1344

– Upravo se uređuje čvor Meterize, pristup stadion bit će moderan i olakšan, nemam ništa protiv te ideje. Sad je sve to još u povojima, ali nije isključeno da ćemo pokrenuti i taj projekt, Šibenik zaslužuje moderan stadion. Mnogi se građani identificiraju sa svojim klubom, Šibenik je grad sporta- rekao je još prilikom početka radova na uređenju pomoćnog igrališta gradonačelnik Burić.

pomocnistadion3

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.