FOTO: Djeca u središtu programa obilježavanja 50. rođendana Dražena Petrovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Na današnji dan prije 50 godina rođen je Dražen Petrović, čovjek koji je svojim igrama zadužio ne samo Šibenik, nego i cijelu Hrvatsku, a njegove košarkaške majstorije zaludile su cijeli svijet. Tim povodom danas je na Baldekinu održan prigodni program. Vremenske neprilike malo su poremetile raspored pa je program premješten u sportsku dvoranu, nakon čijeg su kraja izaslanstva Grada, Županije, Turističke zajednice, košarkaških klubova GKK Šibenik i Jolly JBŠ, Škole košarke Dražen Petrović, te brojni drugi građani položili vijence pod Draženov spomenik.

drazen petrovic obljetnica 50 rodendan8

drazen petrovic obljetnica 50 rodendan11

drazen petrovic obljetnica 50 rodendan10

Djeca su bila u središtu programa obilježavanja 50. rođendana ‘našeg malog’. Mališani iz gradskih vrtića ‘okupirala’ su parket i upijali svaku riječ koju su odrasli izrekli o Draženu. Gradski komorni orkestar prigodno je za košarkaškog Mozarta odsvirao Mozartovu ‘Malu noćnu muziku’, a klapa Maslina otpjevala neizbježnu, ali uvijek dirljivu ‘Život leti kapetane’.

drazen petrovic obljetnica 50 rodendan2

drazen petrovic obljetnica 50 rodendan3

drazen petrovic obljetnica 50 rodendan4

Bila je tu i kompletna momčad GKK Šibenik sa stručnim stožerom, a prigodnim riječima obratio se šibenski dogradonačelnik Danijel Mileta.

– Danas slavimo Draženov 50. rođendan. Kažem slavimo, jer Dražen živi u našim srcima i mislima, u srcima ove djece i  sportaša koji znaju što je odricanje i trud – kazao je između ostalog Mileta.

drazen petrovic obljetnica 50 rodendan1

drazen petrovic obljetnica 50 rodendan12

Program u dvorani okončan je predstavljanjem novog izgleda Trga Dražen Petrović, o čijim detaljima možete pročitati u posebnom članku na našem portalu.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.