Društvo inovatora ‘Fausta Vrančića – Šibenik’ brončani u Osijeku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Na ovogodišnjoj nacionalnoj i međunarodnoj izložbi ‘BUDI UZOR-INOVA 2014’ , koja se održavala od  6. do 8. studenog, u  dvorani  Gradski vrt  u Osijeku, prikazane su najbolje tehničke inovacije u Hrvatskoj.  Pod motom ‘Umrežavanje do uspjeha’  bilo je izloženo 650 izložaka u svim kategorijama.

Članovi  društva  inovatora ”’Faust Vrančić – Šibenik’ prof. Helena Papak i Josip Papak predstavili su prototip mobilne otočne gusterne koja sakuplja pitku vodu i za to od ocjenivačkog suda, dobili brončanu medalju.

Gusterna ima dvojaku funkciju prikupljanja kišnice i rose, a u sušnom period koristi  process isparavanja/kondezacije da bi od mora prikupila pitku vodu.

OSJEČANI PRAVI DOMAĆINI 

Svi sudionici su prošli veoma opsežan proces pripreme za natjecateljski dio izložbe i za njih je održavanje izložbe finale višemjesečnih priprema.

Svoje radove predstavili su i inovatori iz susjednih država (Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina), kao i niz dugogodišnjih poslovnih partnera Hrvatske udruge inovatora iz SAD-a, Velike Britanije, Rusije, Tajvana, Koreje, Malezije, Španjolske, Irana i Rumunjske.

Osim dojmljivog profesionalnog programa, organizatori ‘Tera Tehnopolis’, ‘Hrvatski savez inovatora’ i ‘Hrvatska udruga poduzetnika’ pripremili su i raznolik društveni program pun atraktivnih zabavnih sadržaja u kojima su se Osječani pokazali kao pravi domaćini.

Grand Prix nagrada Nikola Tesla Hrvatskog saveza inovatora dodijeljena je doc.art. Jasmini Pacek s Umjetničke akademije Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku za ‘Neutralni kazališni kostim’.

Grand Prix Budi uzor koji dodjeljuju TERA TEHNOPOLIS i Hrvatska udruga inovatora poduzetnika osvojio je Vladimir Bošnjak za ‘Streeter’. a Grand Prix za najbolji poslovni plan dodijeljen je Sandi Gale koja je napisala poslovni plan na temu ‘Studija izvodljivosti za uvođenje poljoprivrednog programa u otvoreno učilište općeg tipa’.

U sklopu izložbe održana je poduzetnička akademija najsadržajnija dosada. Prema sudionicima edukacije, akademija je imala veoma zanimljive teme i izuzetno kvalitetne i pripremljene predavače. Europska poduzetnička mreža – EEN je na ovogodišnjoj izložbi prezentirala mogućnosti koje su raspoložive hrvatskim poduzetnicima u njihovom nastupu na tržištu EU.

Sajam poslovnih mogućnosti je izložio standardizirane profile ponude i potražnje, sektorska grupa AGROFOOD je prezentirala gastronomsku ponudu hrvatskih proizvođača orijentiranih na tržište EU, a IPR Helpdesk Ambassador program je organizirao predavanje u okviru poduzetničke akademije i individualne konzultacije u sve dane izložbe.

Pored predstavnika organizatora i suorganizatora izložbe, Osijek su posjetili predstavnici brojnih potpornih institucija namijenjenih poduzetnicima, kao i predstavnici Diplomatskog zbora i brojni poduzetnici.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.