Djeco, ne bacajte stare udžbenike već pomognite onima koji nemaju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Hrvatski Caritas u lipnju pokreće nacionalnu humanitarnu akciju Spremni za dobro kojom želi potaknuti mlade da svoje stare udžbenike ne bace, nego ih prikupe i daruju Hrvatskom Caritasu.

Caritas će prikupljene udžbenike u suradnji s partnerima u akciji (Lidl, Unijapapir), zamijeniti za novčana sredstva i putem prigodnoga Fonda za pomoć u nabavi školskih knjiga i pribora za osnovnoškolce i srednjoškolce iz siromašnih obitelji darovati preko mreže nad/biskupijskih, dekanatskih i župnih caritasa. Na taj način pomoći će se učenicima slabijeg imovnog stanja da u novu školsku godinu krenu s novim udžbenicima.

Tijekom lipnja građani će također u sve trgovine Lidla moći donijeti stare udžbenike, bilježnice, časopise, letke i novine koje daruju Hrvatskom Caritasu za ovu akciju. Osigurati će se i postavljanje i otprema kontejnera u škole koje to zatraže, kao i odvoz u školi prikupljenih udžbenika i bilježnica.

Šibensko-kninska županija uključila se u ovu hvalevrijednu humanitarnu akciju. Župan Goran Pauk svim ravnateljima osnovnih i srednjih škola na području Županije uputio je pismo preporuke u kojem ih poziva da se sa svojim učenicima uključe u ovu akciju. Župan je istaknuo da će se na taj način našu djecu i mlade prvenstveno potaknuti na odgovornost i solidarnost, a uz to će i pomoći potrebitima.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.