Dalmare i BK Fortica pozivaju na Ljetnu školu sigurne vožnje bicikla

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Prvi put u Šibeniku, za vrijeme školskih praznika,  održat će se Škola sigurne vožnje bicikla za djecu školske dobi od 9 do 14 godina starosti,  kao nastavak  pilot projekta provedenog uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta  ‘Biciklom do znanja, sigurnosti i samopouzdanja’,  a na inicijativu i u organizaciji Biciklističkog kluba „Fortica”. Cilj škole je potaknuti djecu na kretanje i aktivno korištenje slobodnog vremena i dati im  znanja i razviti vještine potrebne za sigurno, zabavno i ugodno  svakodnevno korištenje bicikla kao zdravog oblika urbane i rekreativne mobilnosti i time  doprinijeti zdravlju, ali i sigurnosti djece na promenticama.

  Ljetna biciklistička avantura održavat će se ponedjeljkom,srijedom i četvrtkom u klimatiziranim uvjetima Dalmare Centra- Zimograd,  a za one koji nemaju vlastite bicikle, isti su osigurani od strane organizatora.  Polaznici će kroz multimedijalne  i praktične radionice  upoznati  prometna pravila i prometne znakove važne za sigurnost biciklista, dijelove bicikla, potrebnu opremu,  važnost ispravnosti i načine održavanja bicikla,  uvježbavati  tehnike vožnje  i dokazivati se u vožnji po poligonu spretnosti i prometnom poligonu, a očekuje ih i sportsko-rekreacijska aktivnost vožnje u prirodi s ciljem ispravnog i sigurnog uključivanja vožnje bicikla na prometnici.

Škola je besplatna, a zabava zagarantirana. Pokrovitelj Ljetne škole je Dalmare Centar.

Početak aktivnosti od 16.07.2014.

Prijave i rezervacije na bkfortica@gmail.com  ili na broj 098/636 559, 098/ 846 , s podacima (ime i prezime učenika, ime roditelja, datum rođenja, adresa, broj telefona, potpisana suglasnost roditelja). Ovisno o iskazanom interesu, formirat će se grupe prema uzrastu  i  odrediti termini održavanja.


Pratite nas i na društvenim mrežama: