Burić: Slučaj Azimut je komunalni problem, a nastoji ga se ispolitizirati

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Današnja sjednica Gradskog vijeća očekivano je započela pitanjima, koji su stigli iz redova HDZ-a, vezanim za slučaj Azimut. Gradonačelnik Burić ponovio je još jednom kako je cijeli slučaj ispolitiziran od strane pojedinaca i skupina koji zele ‘sačuvati svoje političke sinekure’.

– To je dominantno komunalni problem koji nije specifičan samo za Šibenik već za sva mjesta uz obalu. Neki su ga već odradili prije od nas, što dokazuje koliko smo mi dugo stajali na mjestu – navodi Burić. Smeta mu što se čitava stvar isprovocirala jer ju je potencirao biskup Ivas koji je, kaže gradonačelnik, ‘na braniku nacionalnog identiteta’ i ‘predstavnik vjere’, a istodobno postoji peticija stanara koji žive u blizini Azimuta i žale se na buku. Ista priča, dodaje Burić, akutalna je i s kafićima Giro, Castello i Vino&Ino, ali to nikog ne zanima jer je ne spominje biskup, smatra gradonačelnik.

-Postoji način kako ćemo se riješiti buke, Gradska uprava mora misliti na interese gradana koji tamo žive, ali to ne znači da ćemo zaustaviti kulturnu scenu u gradu – poručuje Burić. Gradonačelnik, međutim, nije danas spomenuo kako peticija stanara oko Azimuta već dugo ‘leži’ u Gradskoj upravi i kako se taj problem mogao riješiti ranije,  prije nego što je eskalirao i pretvorio Šibenik u grad-slučaj.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.