Za djecu i odrasle

U šibenskom kazalištu u subotu čak dvije predstave, provjerite što je na repertoaru

FOTO: Nino Milin
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Povodom obilježavanja 13. Noći kazališta, u šibensko kazalište stiže gostujuća predstava Ispit savjesti. Riječ je o monodrami prema prozi Tina Ujevića, a režiju potpisuje Robert Kurbaša. Predstava je na repertoaru 20. studenog u 20 sati.

Kralježnica predstave je istoimeni esej Tina Ujevića oko kojega je Kurbaša vješto isprepleo druge Ujevićeve prozne tekstove pa se na sceni, u obraćanju samome sebi, ali istodobno i publici, dotiče svevremenih tema, tema bliskih i suvremenom čovjeku.

Kurbaša postavlja pitanja, ona ista koja je postavljao i Ujević – o moralu, religiji, odnosu žene i muškarca, prijateljstvu, iluzijama i stvarnosti, tražeći odgovore na izazove vlastite savjesti. Ova je predstava borba sa samim sobom, dijalog s vlastitom savješću – ispit savjesti koji glumca, ali i gledatelja vodi do katarze. Jer teme kojih se dotiču Ujević i Kurbaša svevremenske su pa predstava tjera na razmišljanje, preispitivanje vlastitog bitka, smisla i pravih vrijednosti.

Ulaznice su dostupne na linku te na blagajni kazališta radnim danom od 10 do 12 sati i na dan predstave od 19 sati.

Istoga dana, u 10 sati ujutro na rasporedu je Velika staklena avantura Boom!teatra iz Zagreba, a sve povodom Međunarodnog dana djeteta. Predstava je namijenjena za djecu od 4 do 12 godina.

Silvanessa je uštogljena i odgovorna, Jadranka je zaigrana i nestašna, a nalaze se na velikoj misiji u potrazi za Bocom Cocom. Tko je to Coca? Zašto je toliko uporno i stravstveno traže? Kakve ih sve teškoće čekaju na njihovom putovanju? Kako će se cijela zavrzlama razriješiti – doznat ćete ako se upustite u Veliku staklenu avanturu!

Ulaznice su dostupne na linku te na blagajni kazališta 5 radnim danom od 10 do 12 sati i na dan predstave od 9 sati.

 COVID potvrde obavezne za sve starije od 16 godina, više detalja na linku.

 

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.