Izvedba humanitarnog karaktera za Kiaru Goršić

Predstava Murlin Murlo na repertoaru u šibenskom kazalištu 29. i 30. listopada

FOTO: Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Predstava Murlin Murlo bit će održana 29. i 30. lstopada u šibenskom kazalištu s početkom u 20 sati. U petak, 29. listopada, HNK u Šibeniku obilježava godinu dana od premijerne izvedbe predstave pa će karta biti 30 kuna. 

Također, u subotu, 30. listopada, izvedba će biti humanitarnog karaktera pod nazivom ‘Šibensko kazalište za šibensko dite’, a cilj je prikupljanje donacija za djevojčicu Kiaru kojoj je dijagnosticiran iznimno rijedak zloćudni tumor na mozgu te joj je potrebna novčana pomoć za nastavak liječenja. Donacije će se prikupljati u atriju kazališta od strane Crvenog križa. 

– Mnogi su se već uključili u ovu akciju sa željom da se što prije prikupi dovoljno sredstava za liječenje male Kiare i da joj svi skupa pomognemo u liječenju. Tako i Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku želi pomoći na svoj način. Mojekarte.hr također su se uključili u ovu akciju te će sav prihod (pet kuna provizije po ulaznici) biti doniran za liječenje male Kiare – priopćili su iz kazališta. 

Inače, Murlin Murlo drama je ruskog dramatičara Nikolaja Koljade, a bavi se životima četvero mladih ljudi koji egzistiraju u posttranzicijskom razdoblju, odnosno u onome što je ostalo od nekadašnjeg sovjetskog imperijalizma. Glumački tim čine Ana Perković, Franka Klarić, Mijo Jurišić i Kristian Šupe, dok režiju potpisuje Oriana Kunčić. 

 Radnja se održava u provincijskom gradiću Sipilovsk gdje likovi nemaju priliku za zdrav razvoj. Želja za metropolom, Moskvom, boljim životom, gotovo je čehovljevski prikazana. Okolnosti ih samo gaze, a dvije sestre Olga i Ina ugledaju spas u novom podstanaru Alekseju. Koljada u stilu odlazi ekstremno u kreiranju ljudskih sudbina, daje notu sablasnog, gangrenozno prosipa ljudsku srž na pladanj. Murlin Murlo je priča o nama i o još jednom beznadežnom kriku za boljim sutra. 

Ulaznice su dostupne na OVDJE te na blagajni kazališta. Više o epidemiološkim mjerama možete pronaći na linku .


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.