Papergirl Šibenik poziva sve kreativce da se pridruže projektu u zimskom izdanju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Bliže nam se božićno-novogodišnji blagdani, poslovično poznati po druženju, zajedništvu, darivanju, ali i kreativnosti. Dakle, po svemu onome što se povezuje i s Papergirl projektom.

Ponovno smo u potrazi za fotografima, grafičarima, pjesnicima, slikarima, piscima, kreativcima mladim i starim, onima koji izrađuju nakit ili kukičaju – Papergirl Šibenik sve vas poziva da svijetu pokažete svoje radove.

Temu, format, stil i tehniku prepuštamo vama na volju – jedini zahtjev kojeg imamo jest da se radovi mogu smotati u tuljce kako bi se po završetku izložbe mogli dijeliti. Možete odlučiti biti i anonimni, a možete nam poslati i nekoliko riječi o sebi (malo besplatne reklame nikad ne škodi).

Veselit ćemo se ako nam pošaljete i više od jednog rada – u Papergirl svijetu sve je dopušteno!

Adresa za slanje radova je:

Daria Validžić,

Ive Zaninovića 17,

22000 Šibenik

A kao i u prvoj rundi, u klubu Azimut čeka vas kutija u koju možete ubaciti svoje radove.

Međutim, ovo izdanje sa sobom nosi i pokoju novost: sve kreativce na (privremenom) radu i školovanju u Zagrebu jedna Papergirl kutija čeka u Klubu Šibenčana.

Da bismo vam maksimalno olakšali dostavu radova, ove smo sezone otvorili i e-mail adresu (papergirlsibenik@gmail.com) na koju možete poslati fotografije i druge oblike digitalne umjetnosti, a mi ćemo ih isprintati.

Na vama je red – budite dio Papergirl Šibenik Winter Edition priče, dijelite umjetnost i pozitivu i družite se s nama. Vaš Papergirl tim!

papergirl3

O PROJEKTU:

Za one koji se s njim još nisu upoznali, radi se o umjetničkom projektu utemeljenom 2006. godine u Berlinu po uzoru na popularne Paperboys – dostavljače novina na biciklima, samo što Papergirl ljudima ne dostavlja dnevni tisak već umjetnost, koju su prethodno donirali kreativci svih vrsta.

U međuvremenu se projekt proširio po cijelom svijetu, a od ove godine ‘papirnata djevojka’ djeluje u i Šibeniku.

Koncept je jednostavan. Svatko tko poželi može sudjelovati u projektu: doniranjem vlastitog uratka ili pomažući svojim radom u organizaciji i distribuciji. Cilj projekta je približiti umjetnost običnom čovjeku, pozitivno iznenaditi ljude nesebičnim dobrim djelom, širiti pozitivan stav i suradnju među ljudima.

Prvo je izdanje Papergirl Šibenik projekta, održano ovog ljeta, bilo prilično uspješno: prikupljeno je preko 40 radova svih vrsta koji su pokazani na izložbi održanoj na Green Stageu kluba Azimut, nakon čega su podijeljeni slučajnim prolaznicima.


Pratite nas i na društvenim mrežama: